Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

EU:n kallis ihmiskauppa

EU loikkaa harmaalle vyöhykkeelle määritellessään Turkin turvalliseksi maaksi, jonne voi palauttaa kaikki Kreikkaan Turkista tulleet turvapaikanhakijat.

Pääkirjoitus
 
Helsingin Sanomat

Euroopan unioni ja Turkki yrittävät sopia Brysselissä toimista, joilla ihmissalakuljetus Turkista Kreikkaan loppuu. Keinot ovat niin kovia, että salakuljettajien bisnekseltä todella voi pudota pohja. Putoaako pohja myös EU-sopimuksilta ja kansainvälisiltä pakolaissopimuksilta?

Käydessään Turkin kanssa kauppaa turvapaikanhakijoista EU tekee uuden tulkinnan oikeudesta hakea turvapaikkaa. On myös kyseenalaista määritellä Turkki turvalliseksi palautusmaaksi.

EU tietää ongelmat kiusallisen hyvin. Jotta sopimuksia edes näennäisesti noudatettaisiin, Kreikkaan on luotava kulissiksi pikaturvapaikkaprosessi – jonka pitäisi täyttää vaatimus yksilöllisestä käsittelystä ja valitusmahdollisuudesta. Silti kaikki uudet tulijat palautetaan.

EU:n suunnitelma on suuri, samoin riskit. Se, ettei lähtijöitä haluta pysäyttää jo Turkissa, kertoo osaltaan siitä, että kauppaa käydään nyt paljon muustakin.

Turkin kehitys on ollut pitkään hyvin huolestuttavaa, ja maassa on liki kolme miljoonaa pakolaista. Vaikka järjestely olisi tilapäinen, Turkki tuskin pystyy toimimaan täysin sen mukaan, mitä turvalliselta palautusmaalta edellytetään.

Salakuljettajille viesti on toki selvä: siirry Libyaan tai Mustallemerelle.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Haluatko lukea koko artikkelin?

Uusimmat