Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Pam käänsi takkia vastuullisesti

Pääkirjoitus
 
Helsingin Sanomat

Ilkan mukaan Palvelualojen ammattiliitto Pam lähti alakohtaisiin kilpailukykysopimusneuvotteluihin solidaarisuudesta muita palkansaajia kohtaan.

”Pam ei halunnut itsestään yhteiskuntasopimuksen kaatajaa. Päätös poisti myös EK:lta tekosyyn olla lähtemättä neuvotteluihin.”

”Tässä vaiheessa ei suuremmin haittaa, että Pam ja EK lähtevät liittokohtaisiin neuvotteluihin toinen käsi nyrkissä. Tärkeintä on, että kaikki osapuolet tähtäävät taas samaan maaliin eli työllisyyttä ja taloutta vahvistavaan kilpailukykysopimukseen.”

Kaleva ymmärtää Pamin nihkeyttä, koska kyse on pienipalkkaisesta alasta, jolla tehdään paljon osa-aikatöitä.

”Työehtojen heikennykset työajan pidennyksineen koettelevat kouriintuntuvammin Pamin jäseniä kuin paremmin palkatuilla aloilla työskenteleviä.”

”Kuukausia kestäneet neuvottelut ovat nähneet jo niin monet käänteet, että kaikkeen saadaan varautua.”

Kainuun Sanomat luonnehtii Pamin ehtoja siedettäviksi.

”Paikallista sopimista kehitettäessä luottamusmiesten asemaan on tarkoitus hakea joka tapauksessa parannusta, eikä kriisitilanteessa sovellettava selviytymislauseke todellakaan voi merkitä palkanalennusautomaattia.”

Aamulehti pitää Pamin päätöstä vastuullisena takinkääntönä, jolla on hinta.

”Pam on sisäisesti entistä jakautuneempi. Vasen siipi on vahvistanut asemaansa ja ärhäköitynyt. Torstainen päätös tuskin tiivisti liiton rivejä.”

Keskisuomalainen arvioi, että neuvotteluissa on tullut esille myös ammattiyhdistysliikkeen heikkous.

”On ironista, että keskitettyjä sopimuksia vaativa SAK ei itse kykene keskitettyjen sopimusten edellyttämään yhtenäisyyteen.”

Iltalehti toteaa Pamin kannan muuttuneen lyhyessä ajassa.

”Tosiasiassahan Pamin mukana ololla ei ole niin suurta merkitystä, siksi iso joukko liittoja oli jo päättänyt lähteä soveltamisneuvotteluihin.”

”Pääministeri Juha Sipilä on sinnikkäästi jaksanut paimentaa yhteiskuntasopimustaan. Tämä on ymmärrettävää, sillä yhteiskuntasopimuksesta on tullut käytännössä ainoa keino pelastaa hallituksen talouspolitiikka. Jos yhteiskuntasopimuksella nyt saadaan aikaan kilpailukyvyn parannus, se tulee viime hetkellä mutta voi osua juuri oikeaan saumaan.”

”Suomen talous näyttää pieniä elpymisen merkkejä. Nyt tarvittaisiin nopeasti investointeja, jotka parantaisivat työllisyyttä. Juuri jonkinlaista luottamuksen palautumista on etsitty. Jos se nyt löytyy, Suomen talous voi lähteä jo kuluvana vuonna huomattavasti paremmalle uralle.”

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Uusimmat