Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Diplomatian kaksi raidetta

Pakotelistalle kuuluvan venäläispankin hallitukseen ehdolla oleva Esko Aho toimii elinkeinoelämän idänsuhteiden veturina.

Pääkirjoitus
 
Helsingin Sanomat

Entinen pääministeri Esko Aho on ehdolla Venäjän suurimman pankin Sperbankin hallitukseen. Pankki on lännen pakotelistoilla.

Pankin edustajat luonnollisesti korostavat Ahon aiempia valtiollisia tehtäviä. Se antaa hänelle puolivirallisen leiman.

Aho ei ole liikkeellä yksityisenä konsulttina. Hän on suomalaisen elinkeinoelämän Venäjän-suhteiden keskeinen veturi. Vajaat kolme vuotta sitten Aholle räätälöitiin rooli, jossa hän on samaan aikaan sekä Suomalais-venäläisen kauppakamarin että suomalaisten suuryritysten Venäjän-suhteita hoitavan East Officen hallituksien puheenjohtaja.

Business Team for Russia -yhteenliittymässä ovat mukana myös Elinkeinoelämän keskusliitto, Keskuskauppakamari ja Suomen Yrittäjät. Ajatus on, että Aho hoitaisi suhteita niin pitkälle, että seuraavalla tasolla olisivat enää presidentit.

Suomi on pyrkinyt tasapainottamaan osallistumistaan lännen tiukkaan Venäjän-politiikkaan elinkeinoelämän epävirallisella diplomatialla. Myös Fennovoima-hankkeessa talouden ja politiikan raja on vaikea hahmottaa.

Virallisen diplomatian puolella viime aikojen saavutuksia on ollut itärajan rauhoittuminen. Ensi viikolla Moskovaan matkustaa presidentti Sauli Niinistö.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Uusimmat