Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Faktat melkein kohdallaan

Kun Boris Johnson kirjoittaa EU:sta, vastuu siirtyy lukijalle

Pääkirjoitus
 
Helsingin Sanomat

Kun Lontoon pormestari Boris Johnson oli Daily Telegraphin kirjeenvaihtaja Brysselissä, hän tuli tunnetuksi uutisista, joissa faktat olivat melkein kohdallaan. Johnson on sittemmin jatkanut vapaamielisellä linjallaan.

Kun pormestari Johnson asettui kannattamaan Britannian eroa EU:sta, hän kirjoitti entiseen lehteensä pitkät perustelut valinnalleen.

Johnson kertoo, että monet unionin säädökset ovat naurettavan pikkumaisia. Ehkä moni onkin, mutta hänen luettelemansa esimerkit eivät pidä paikkaansa.

Johnson kertoo, että EU kieltää kierrättämästä teepusseja. Todellisuudessa kyse oli siitä, että kymmenisen vuotta sitten Cardiffin aluehallinto tulkitsi EU:n suosituksia suu- ja sorkkataudin ehkäisemisestä näin. Aluehallinnon mukaan kotitalousjäte saattoi olla kosketuksissa lihan kanssa, ja tuolloin Britanniassa pelättiin suu- ja sorkkatautia.

Johnson kertoi myös, että unioni kieltää alle kahdeksanvuotiaita puhaltamasta ilmapalloja. Ei kiellä. Pakkauksissa pitää vain olla varoitus tukehtumisvaarasta.

Eikä EU kieltänyt myymästä tehokkaita pölynimureita. Unioni määritteli suurimman sallitun ottotehon, sähkön kulutuksen. Se ei ole sama kuin imuteho.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Uusimmat