Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Salakuljettajille löytyy uusia reittejä

Pääkirjoitus
 
Helsingin Sanomat

TURUN SANOMAT kirjoittaa, kuinka EU:n huippukokouksen jälkeen perjantaina osallistujilla oli hymy herkässä. ”Turkin kanssa saavutetun sovun uskotaan pysäyttävän Syyriasta ja muualtakin Eurooppaan leviävän pakolaistulvan.”

”EU-maille ongelmalliseksi muodostui Turkin vaatimus, jonka mukaan sen EU-jäsenyysneuvotteluja pitää nopeuttaa. EU-mailla ei ole suurta halua ottaa Turkkia jäseneksi. Kypros uhkasi jopa kaataa pakolaissopimuksen veto-oikeudellaan, jos Turkin vaatimukseen myönnytään.”

”Ensi vaiheessa sopimuksella yritetään auttaa Kreikkaa. Viime viikolla sovittiin alustavasti, että Turkki ottaa Kreikasta vastaan ne turvapaikanhakijat, joille ei ole myönnetty pakolaisen asemaa. Vastapalvelukseksi EU ottaa vastaan pakolaiseksi hyväksyttyjä syyrialaisia Turkin leireiltä.”

”Turkki ilmoitti myöhemmin olevansa valmis ottamaan takaisin kaikki Kreikan saarille saapuvat turvapaikanhakijat. Syntyi epäilyjä, että EU:n ja Turkin sopimus rikkoo pakolaisia koskevia kansainvälisiä sopimuksia.”

”Turkki saa EU:lta sopimuksen mukaan jopa kuusi miljardia euroa syyrialaisten auttamiseksi pakolaisleireillä.”

”Perjantainen ratkaisu hillitsee pakolaisten hädällä rahastavien ihmissalakuljettajien työtä, mutta kenties vain jonkin aikaa. Syntyy uusia reittejä.”

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Uusimmat