Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Terrorismin vastainen sota käydään korvien välissä

Pääkirjoitus
 
Helsingin Sanomat

Pohjalainen toteaa terroristien iskujen Brysselissä osoittavan, että raukkamaisuudella ei ole rajoja.

”Mitä tehdä äärimmäisestä islamin tulkinnasta polttoaineensa saavalle terrorismille, joka sikiää Lähi-idän kriisipesäkkeistä ja moniongelmaisista maahanmuuttajalähiöistä? – – Ongelman viheliäisyys tulee juuri siitä, että pelkällä voimalla ääri-islamismia ei nujerreta. Päinvastoin, terroristit hakevat kiristyvää vastakkainasettelua, mikä toisi lisää rekrytoitavia tuhon palvelukseen.”

”Muslimiyhteisöt pitää viimeinkin saada tiiviiseen yhteistyöhön. Terroristien suojelemisesta pitää rangaista ankarasti, eikä hiljaista hyväksyntää tule sallia.”

Satakunnan Kansan mukaan jihadistit hyödyntävät taloudellista epävarmuutta, näköalattomuutta ja syrjäytymistä.

”Radikalisoituminen saa kasvuvoimaa, kun jotkut väestöryhmät ajetaan tai ne ajautuvat normaalin yhteiskunnan sivuraiteelle. Radikaalit ääriliikkeet osaavat käyttää hyväkseen ihmisiä, jotka ovat menettäneet uskonsa tulevaisuuteen.”

Turun Sanomat vaatii, että terrorin uhkaan vastataan eurooppalaisen avoimen yhteiskunnan parhaiden periaatteiden mukaisesti.

”Uhalle ei saa antaa periksi, sitä ei pidä missään oloissa hyväksyä. Eurooppalaisen poliisivaltion pystyttäminen olisi terroristien voitto.”

”Olennaista on päästä käsiksi terrorismin syihin ja kasvualustaan. Syyrian, Pohjois-Afrikan ja Irakin vakauttaminen sekä Isisin ja muiden vastaavien järjestöjen heikentäminen vähentävät Molenbeekin kaltaisten maahanmuuttajalähiöiden syntypotentiaalia.”

Kalevan mielestä eurooppalaisten on luultavasti pakko hyväksyä se, ettei terrorismilta ole edes mahdollista suojautua kokonaan.

”Ehkä kaikkein tehokkain tapa tehdä terroristien tavoitteet tyhjiksi on omaksua se ajattelutapa, josta tavallisia ihmisiä muistutettiin myös Pariisin iskujen jälkeen: jatkakaa elämänne entiseen tapaan, sillä pelko, kaaos ja lamautuminen ovat juuri sitä, mitä terroristit haluavat iskuillaan levittää.”

Savon Sanomat muistuttaa, että terroristit haluavat lietsoa vastakkainasettelua ja kaaosta.

”Tärkein terrorismin vastainen taistelu käydään kuitenkin jokaisen yksilön korvien välissä. Tässä kaipaamme brittien tunnetuksi tekemää malttia.”

Karjalainen arvioi, että Brysselin terrori-iskut olivat naula Schengen-sopimuksen arkkuun.

”Elämä Keski-Euroopassa vaikeutuu, mutta se sujui ennen Schengen-alueen perustamistakin. Terrori ei kykene tuhoamaan Eurooppaa.”

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Uusimmat