Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Ostokäyttäytymisen muutos voi viedä vuosia

Pääkirjoitus
 
Helsingin Sanomat

Pohjalainen pohtii, miten pääsiäiskauppa vapautuneissa aukioloajoissa lähtee käymään.

”Puhe vapaasta aukiolosta on hieman harhaanjohtavaa. Suomessakaan kaupat eivät ole auki vuorokauden ympäri, eivät myöskään pääsiäisenä. Osa kauppaliikkeistä on pitkänäperjantaina kiinni tai sulkee pääsiäispäivinä ovensa tavallista arkipäivää aikaisemmin.”

”Julkisuudessa on jo ehditty uutisoida, että kauppojen aukioloaikojen vapauttamisen merkitys työllistäjänä olisi jäänyt vähäiseksi. Kritiikki saattaa olla ennenaikaista, sillä voi kestää vuosia, että muutokset ostoskäyttäytymisessä alkavat näkyä laajemmin.”

”On kiinnostavaa nähdä, miten kirkolliset juhlapyhät säilyttävät asemansa, kun työelämään liittyvien neuvotteluiden yhteydessä käydään keskustelua esimerkiksi arkipyhävapaista luopumisesta.”

Karjalainen arvioi maahanmuuttajien yritystoimintaa.

”Maahanmuuttajien perustamien ja pyörittämien yritysten määrä lisääntyy Suomessa nopeasti. Pääkaupunkiseudulla toimii jo noin 10  000 maahanmuuttotaustaista yrittäjää, Joensuussa on eri aloilla kymmeniä maahanmuuttajien omistamia yrityksiä.”

”Useimmilla niistä menee taloudellisesti hyvin. Mielikuvat harmaan talouden epärehellisestä yrittämisestä leimaavat rumasti ja perusteitta suurta joukkoa.”

”Viime vuoden tilastotietojen mukaan maahanmuuttajien työllisyysaste Suomessa oli vain reilut 50 prosenttia. Rohkaiseminen yrittäjyyteen, yrittämisen tukeminen ja yleensä työllistymisen helpottaminen ratkaisevat, kuinka maahanmuuttajat onnistuvat kotoutumaan Suomeen ja suomalaisiksi.”

Aamulehti kirjoittaa, että Suomessa on liikaa aseita.

”Kansainvälisen Small arms survey -selvityksen mukaan olemme pitkään olleet käsiaseiden yksityisomistuksessa maailman kärkeä. Selvästi Suomen edelle tilastossa menivät jokin aika sitten ainoastaan Yhdysvallat ja Jemen. Kolmantena listalla olevan Sveitsin kanssa olimme lähes tasoissa.”

”Aseiden yleisyys Suomessa selitetään metsästyksen suosiolla, ampumaurheilun harrastamisella ja vapaaehtoisella maanpuolustuksellakin. Ainakin nämä argumentit ovat ahkerassa käytössä, kun suomalaiset ministerit käyvät muualla Euroopassa selittämässä, miksi unionissa valmisteilla oleva asedirektiivin tiukennus on uhka ’suomalaiselle elämäntavalle’.”

”Samaan aikaan tiedotusvälineistä saa lukea pikku-uutisia ampumisista eri puolilla maata – viimeksi edellisenä viikonvaihteena Sastamalassa. Kaikkia ongelmia ei pitäisi yrittää vain selittää pois. Aseita on Suomessa liikaa, ja niihin suhtaudutaan monessa mielessä epäterveellä tavalla.”

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Uusimmat