Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Tarttis tehdä jotain

Palkansaajat näyttävät olevan hyvin valmiita luopumaan jostain yritysten hyväksi – ehkä valmiimpia kuin palkansaajajärjestöt.

Pääkirjoitus
 
Helsingin Sanomat

Tuoreen HS-gallupin valossa työmarkkinajärjestöjen pitkäaikainen vääntö yhteiskuntasopimuksesta tuntuu hieman oudolta. Palkansaajat näyttävät olevan hyvin valmiita luopumaan jostain yritysten hyväksi – ehkä valmiimpia kuin palkansaajajärjestöt. Kyselystä päätellen suomalaiset allekirjoittavat presidentti Mauno Koiviston kuuluisaksi tekemän huokaisun: ”Tarttis tehdä jotain.”

HS-gallupissa vastaajille tarjottiin punnittavaksi, millaisilla keinoilla he laskisivat yritysten kustannuksia. Vain kuusi prosenttia vastaajista ei ollut valmis minkäänlaisiin myönnytyksiin.

Suosituin menettely tämän tiedustelun mukaan olisi palkankorotuksista luopuminen vuodeksi. Yli puolet vastanneista hyväksyi myös sen, että työaikaa pidennettäisiin kolmella päivällä vuodessa ilman korvausta. Yli puolet kelpuutti myös lomarahojen leikkaamisen kolmanneksen verran kaikilta.

Gallupissa tulee hyvin esille se, miten puolueväri vaikuttaa yritysten etujen huomioimiseen. Kokoomusta kannattavat ymmärtävät hyvin sellaista ajatusta, että yrityksiä tulisi nyt avittaa. Tiukimmin –  ja paljon sosiaalidemokraatteja tiukemmin –  toista mieltä ovat vasemmistoliiton tukijat.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Haluatko lukea koko artikkelin?

Uusimmat