Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Pyörätiehiekoitus on turhaa

Jos ajaa talvella, käyttää nastarenkaita.

Pääkirjoitus
 
Helsingin Sanomat

Sisätautien erikoislääkäri Kalevi Laitinen ehdotti Helsingin Sanomien mielipidesivulla (30.3.), että katujen hiekoittaminen pitäisi lopettaa kokonaan. Hän muistutti, että ilman pienhiukkaset tappavat Suomessa arviolta 1 800 ihmistä vuodessa. Juuri nyt katupölyn siivoamisen aikaan pienhiukkasten määrä on suuri.

Jalankulkuväylien hiekoittamatta jättäminen olisi tosin varsinkin alkutalvella melkoista uhkapeliä. Ihmiset joutuvat liikkumaan kaupungeissa monenlaisilla jalkineilla. Laitisen ehdottamat nastakengät ja liukuesteet jäisivät todennäköisesti suurimmalla osalla ostamatta, koska ne eivät istu muuhun vaatetukseen. Ja vaikka tämä valinta olisi tyhmä, liukastumistapaturmien määrä kasvaisi.

Mutta jostain voisi aloittaa. Helsinki on hiekoittanut tunnollisesti kaupungin pyörätiet. Näin keväisin pyöräilykauden alku näkyy kasvavina jalankulkijamäärinä: sepeli puhkoo pyörien kumit ja pakottaa jalankulkijaksi.

Pyöräteille on jopa kokeiltu kallista liukkaudentorjuntaliuosta ja harjausta. Pyöräteiden hiekoitus on aivan turhaa. Jokainen, joka ajaa pyörällä talvella ja ymmärtää oman etunsa, käyttää nastarenkaita. Eikä jalankulkijoiden ole – talvellakaan – pakko kävellä pyörätiellä.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Uusimmat