Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Populismi vei poliitikoilta ratkaisuhalun ja -kyvyn

Pääkirjoitus
 
Helsingin Sanomat

Savon Sanomat pohtii, mikä suomalaisessa politiikassa on pielessä.

”Vaikka vaalirahakohu löi ensimmäisen särön politiikkaan, se ei täysin selitä poliitikkojen nykyistä haluttomuutta ja kyvyttömyyttä ratkoa valtakunnan pulmia.”

”Paras kurjan jaman syy ja selitys on populismin voittokulku. Vuoden 2011 eduskuntavaalit pakottivat kaikki havahtumaan poliittisen ilmapiirin muutokseen.”

”Perussuomalaisille tuli iso jytky. – – Se järkytti jopa yhteisten asioiden hoitamiseen vakavasti suhtautuneita poliitikkoja vaihtamaan asennetta. Moni tolkunkin poliitikko ryhtyi toimissaan ajattelemaan vain seuraavia vaaleja, jotta oma paikka ei jää uusimatta.”

”Nyt voidaan sitten todeta, että useiden poliitikkojen halut ja kyvyt rakentaa tulevaisuutta vaikeissa oloissa ovat kadonneet. Jos joku päätös välillä syntyykin, kohta se jo perutaan tai sitä muutetaan kansalaisten palautteen perusteella.”

”Populismi on siitä kavala myrkky, että se ei tunne rajoja. Kaikki on sille mahdollista. Erot eurosta ja EU:sta onnistuvat sormia napsauttaen ja taloustilanne kääntyy paremmaksi käden käänteessä.”

”Populististen viestien megafoni on sosiaalinen media, jonka voima perustuu äärimmäisyyksien äänille.”

Iltalehden mukaan pinnan alla muhiva poliittinen kriisi on johtanut siihen, ettei hallitus ole saanut parin viime vuoden kuluessa mitään merkittävää aikaiseksi.

”Tavoitteita on tullut liukuhihnalta, mutta toimivia ratkaisuja ja erityisesti toimeenpantuja päätöksiä vähemmän.”

”Aina on mahdollista hakea syitä henkilöistä, mutta kyllä itse systeemissä on myös vikaa, kun vuorollaan hallitusvastuussa viime vuosien aikana on yritellyt jokainen eduskuntapuolue.”

”Olisi oikeudenmukaista päästä mittaamaan ja arvioimaan pääministeri Juha Sipilän valintojen pitävyyttä ja tehoa tämän hallituskauden lopussa, mutta hallituskumppanit eivätkä edes kaikki hänen oman puolueensa kellokkaat välttämättä pysy kyydissä mukana.”

”Kaikissa hallituspuolueissa on omat sisäiset jännitteensä. Kokoomuksen Alexander Stubb on nyt tikun nokassa. Perussuomalaisten puheenjohtaja Timo Soini on lempipuuhassaan ulkoministerinä, mutta samalla kovin etäällä, kun puoluetoverit kotimaassa hyppivät pöydille. Keskustan puheenjohtaja Juha Sipilä on periaatteen mies, jolla kansakunnan kannalta valitettavasti on varaa jossakin vaiheessa todeta, että ’yritin parhaani eikä se riittänyt’ ja antaa viestikapula seuraavalle.”

”Sdp:n puheenjohtaja Antti Rinne on trimmannut itsensä pelikuntoon. Hänelle sopisi vaikka pääministerin paikka, mutta mieluummin kalenterin mukaan niin, että kaikkien mielestä tarvittavat päätökset olisi jo tehty.”

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Uusimmat