Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Suomalaiset haluavat leikata lomarahoja kaikilta

Pääkirjoitus
 
Helsingin Sanomat

Karjalainen toteaa, että HS:n TNS Gallupilla teettämässä kyselyssä (30.3.) suomalaiset suhtautuivat ymmärtäväisesti työehtojen heikennyksiin.

”Huomionarvoista on, että 52 prosenttia hyväksyisi lomarahojen leikkaamisen kolmanneksella kaikilta työssäkäyviltä. Kilpailukykysopimuksessa kun ei leikata kaikkien lomarahoja vaan ainoastaan julkisen sektorin lomarahoja 30 prosenttia vuosina 2017–2019.”

”Tämä on osoitus siitä, kuinka tärkeänä suomalaiset kokevat sen, että leikkaukset toteutetaan tasapuolisesti ja oikeudenmukaisesti. Minkään ryhmittymän ei haluta joutuvan kärsimään muita enemmän, vaan erityisen tärkeäksi periaatteeksi koetaan se, että eduista tingittäessä tasapuolisesti kaikki tinkivät.”

”Vain kuusi prosenttia ilmaisee, että mikään lehden esittämistä työehtojen heikennyksistä ei käy. Tämä todistaa kansalaisten valtaisan enemmistön ymmärtävän tilanteen vakavuuden sekä etenkin sen, että tämä ei ole mikään maan hallituksen valitsema ideologinen valinta.”

Ilkka kysyy, saataisiinko gallupkannatusta saaneilla uhrauksilla tulosta aikaan.

”Kilpailukykyä pitäisi saada lisää, mutta kädet ovat sidotut: työntekijä näkee ketunhännän vilahtavan työnantajan kainalossa ja työnantajakin sanoo, ettei näillä tuloksilla mitään uutta työtä synny.”

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Uusimmat