Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Maakuntavaaleja arvotaan

Vaihtoehdoista ovat jäljellä vuoden 2018 tammikuu ja huhtikuu.

Pääkirjoitus
 
Helsingin Sanomat

Eduskuntapuolueiden puoluesihteerit eivät vielä perjantaina päättäneet, milloin ensimmäiset maakuntavaalit pidetään. Asiaan palataan huhtikuun puolivälin tienoilla.

Vaihtoehtoja on esillä kaksi: joko maakuntavaalit pidetään presidentinvaalien ensimmäisen kierroksen yhteydessä tammikuussa 2018 tai sitten saman vuoden huhtikuussa.

Ensimmäisiä maakuntavaaleja on nyt pompoteltu moneen otteeseen. Myös seuraavien kuntavaalienkin ajankohtaa kaavailtiin siirrettäväksi. Tästä ajatuksesta on sittemmin luovuttu: kuntavaalit pidetään ensi vuoden huhtikuussa.

Keväällä 2017 maakuntavaalit tulisivat liian varhain, sillä maakuntien tehtävistä säädettävät lait eivät ehtisi ajoissa voimaan. Jos kunta- ja maakuntavaalit pidettäisiin syksyllä 2017, nykyisille kunnanvaltuustoille tulisi liian pitkä toimikausi.

On myös pohdittu mahdollisuutta, että ensimmäisten maakuntavaltuustojen kokoonpano päätettäisiin kunnanvaltuustoissa. Silloin ensimmäiset maakuntavaalit pidettäisiin vasta vuonna 2021. Siitä taas voisi tulla perustuslaillisia ongelmia.

Joka tapauksessa ensi vuodesta alkaen luvassa on parin vuoden mittainen vaalisuma. Koetuksella ovat niin ehdokkaat ja puolueet kuin äänestäjätkin.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Uusimmat