Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Perustulo on vihreä unelma

Pääkirjoitus
 
Helsingin Sanomat

Keskisuomalainen ottaa kantaa perustulokokeiluun, jota selvittänyt työryhmä jätti viime viikolla raporttinsa sosiaali- ja terveysministeri Hanna Mäntylälle (ps). Työryhmä esittää osittaista perustuloa eli 550 euron perustulon kokeilua muutaman tuhannen ihmisen kokoiselle koeryhmälle.

”Kansalaispalkka, jota nykyisin kutsutaan perustuloksi, on ollut erityisesti vihreiden ideologisena tavoitteena. Unelmissa jokainen kansalainen saisi yhteiskunnalta palkkaa, jolla hän voisi täyttää elämän perustarpeet eli ainakin asumisen ja ravinnon. Kansalaispalkan nähtiin aikoinaan mahdollistavan yksilöiden hyvinkin erilaisen elämän. Yksi käy töissä, toinen kehittää itseään ja kolmas luo taidetta tai elää vaihtoehtoisesti.”

”Perustulon toteuttamisessa on selkeä ongelma. Valtio elää ihmisten työstä ja toimeentulosta. Valtiolla ei ole rahaa jaettavaksi kansalaiselle palkkana, vaan kaikki raha tulee lopulta työssä käyviltä.”

”Tarveharkintainen sosiaaliturva on idealtaan kestävämpi ajatus kuin täysimittainen perustulo, vaikka suppealla perustulolla nyt tavoitellaan juuri työssäkäyntiä jarruttavien tuloloukkujen vähentämistä.”

”Tarveharkinta sisältää ajatuksen, että jokainen hankkii toimeentulonsa ensisijaisesti omalla työllään. Se on arvopohjaltaan kestävä ajattelumalli.”

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Haluatko lukea koko artikkelin?

Uusimmat