Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Eurooppaa halkova sopimus

Hollanti äänestää EU:n Ukraina-sopimuksesta.

Pääkirjoitus
 
Helsingin Sanomat

Kun hollantilaiset äänestävät keskiviikkona EU:n ja Ukrainan välisestä kauppasopimuksesta, he äänestävät todellisuudessa ihan muusta. Sopimus on kaapattu.

Euroopan unionin yhteistyötä purkamaan pyrkivät toivovat, että kansanäänestys sanoisi sopimukselle ei, koska se voisi avittaa voimia, jotka ajavat Britannian eroamista EU:sta. Jos Hollannin kanta auttaisi ajamaan Britannian ulos EU:sta, unioni olisi pahassa kriisissä.

Tulkinta kansanäänestyksen tuloksen vaikutuksesta voi olla oikea. Tätä arviota hellivät Hollannin EU-kriitikot, jotka saivat järjestettyä kansanäänestyksen kansalaisaloitteella. Myös EU:n yhtenäisyyttä vaalivat näyttävät uskovan samoin siitä päätellen, että Brysselistä tulee ohjeita hollantilaisille: päättäkää vain tylsästä sopimuksesta ja unohtakaa muu.

Näyttää unohtuneen, että Ukraina-sopimus kaapattiin jo kauan aikaisemmin. Juuri tämä EU:n kanssa tehty sopimus – tai oikeastaan sen voimaantulon estely – ajoi Ukrainan vanhan vallan nurkkaan ja lopulta nurin vuonna 2014. Tämä puolestaan innosti Venäjää yrittämään valtapiirinsä palauttamista Ukrainassa.

Harvoin sisällöllisesti näin vähäpätöinen sopimus saavuttaa aseman, jossa se halkoo maita ja mantereita.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Uusimmat