Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Kilpailutilanne pakottaa VR:n muutoksiin

Pääkirjoitus
 
Helsingin Sanomat

Turun Sanomat pohtii, millainen tulevaisuus viime viikolla yli 200 työntekijän vähentämisistä kertoneella VR:llä on.

”Hallitus haluaa avata kilpailun henkilöliikenteen puolella vielä tällä vaalikaudella. Neuvotteluista on helppo ennakoida vaikeita, sillä edellisen hallituksen aikana VR:lle taattiin henkilöliikenteen monopoli nykyisillä rataosuuksilla vuoden 2024 loppuun.”

”Liikenne- ja viestintäministeriön mukaan henkilöliikenteestä on kiinnostunut kymmenkunta yritystä. Yksi niistä on halpabussiyhtiö Onnibus.”

”Kansainvälisistä esimerkeistä on opittavaa. Parhaimmillaan kilpailun avaaminen on parantanut palvelu- ja kustannustasoa, pahimmillaan rapauttanut radat ja kaluston.”

”Talouden ja palvelutason ohella on tarkkaan mietittävä, miten raideliikenteen turvallisuus vastaisuudessa taataan.”

Ilkka kehuu arkkipiispa Kari Mäkisen lausuntoja paperittomien turvapaikanhakijoiden auttamisesta.

”Kielteiset turvapaikkapäätökset haastavat myös kirkon. Kirkon ja ulkomaalaisviranomaisten tavoitteena on toimiva keskusteluyhteys, sillä turvapaikanhakijat kääntyvät kirkon puoleen.”

”Kirkot ovat aina tarjonneet turvapaikkoja vainotuille ihmisille. Käytäntö on yleinen Euroopassa ja ikiaikainen, mutta nykyisessä pakolaistilanteessa selvästi joillekin liikaa. Arkkipiispan myötätuntoiset lausunnot saivat aikaan piikin kirkosta eroamisissa.”

”Muiden vastaväittäjien mukaan kirkon ei saisi osallistua yhteiskunnalliseen keskusteluun. Väite on outo: osa yhteiskunnallista keskustelua on, että kirkko puolustaa periaatteitaan ja keskusteluun osallistumista on myös toivottu jopa pääministeritasolta.

”Ehkä arkkipiispan odotetaan olevan hiljaa, jos mielipiteet ovat vääriä, mutta sanovan ääneen, jos se myötäilee äänekkäimpiä.”

Pohjalainen arvioi, että kokoomuksen puheenjohtajakilpaan ilmoittanut kansanedustaja Elina Lepomäki jää tuskin ainoaksi Alexander Stubbin haastajaksi.

”Maakuntien, eli muun maan kuin pääkaupunkiseudun, kokoomuslaiset eivät jätä kisaa kahden espoolaisen kamppailuksi. Alueellisuudella on merkitystä sekä kampanjan aikana että ratkaisujen hetkillä puoluekokouksessa, olipa valittu kuka tahansa.”

”Toinen syy siihen, miksi kokoomus tarvitsee lisää ehdokkaita, kytkeytyy puolueen sisäiseen yhtenäisyyteen. Kahden ehdokkaan kuukausia kestävä köydenveto jättää armottomat jäljet.”

”Ulkopuolisille Lepomäen haastajan rooli kertoo puolueen sisällä kytevästä tyytymättömyydestä, jota yritettiin jo Stubbin tukikirjeellä hillitä. Joukkojen rauhoittaminen epäonnistui.”

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Uusimmat