Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Kehysriihessä on tarjolla niukasti vaihtoehtoja

Pääkirjoitus
 
Helsingin Sanomat

Aamulehden mukaan hallitus astuu tiistaina kehysriiheen paineet niskassaan.

”Eri puolilta sataa vaatimuksia, joiden sanoma ei yllätä. Niin teollisuus kuin tieteentekijät vaativat, että ainakaan niiden tontille ei pidä kohdistaa leikkauksia. Torstaina Palkansaajien tutkimuslaitos puolestaan varoitti lisäsäästöjen haavoittavan maan talouden kasvuedellytyksiä.”

”Uskottavuutensa säilyttääkseen hallituksen on tehtävä ratkaisuja. – – Elvytykseen ei ole mahdollisuutta turvautua, koska vastassa ovat EU:n asettamia kriteerit. On leikattava menoja.”

”Päätöksentekoa rajoittavat hallituksen omat lupaukset. Hallituksen on otettava huomioon työn alla oleva kilpailukykysopimus. Sen lopputulemaa odotellessaan hallitus on luvannut, ettei se tee lisäleikkauksia ja veronkorotuksia. – – Vaikeuskerrointa lisää sekin, ettei hallituksessa ole yksimielistä linjaa säästöistä.”

”Onneksi on likaisen työn tekijöitä. He istuvat valtiovarainministeriössä.”

”Kotimaista kulutusta ei saisi heikentää ostovoimaa leikkaamalla, mutta arvonlisäveron korotus lienee virkamiesten listalla.”

”Liikkumavaraa tarvitaan. Sopivasti viime viikolla Eva julkaisi analyysin valtion omistuksista. Yrityksiä myymällä ja yksityistämällä voisi Eva-raportin mukaan irrota mukavat 20 miljardia.”

Kaleva kirjoittaa, että Suomen kunnilla meni viime vuonna hyvin, jopa odotettua selvästi paremmin.

”Kuntien ja niiden muodostamien kuntayhtymien tilikauden tulos osoittaa noin 270 miljoonan euron ylijäämää.”

”Ylijäämä on jotakuinkin samaa luokkaa kuin säästöt henkilöstömenoissa. Hyvään tulokseen avittivat myös lisääntyneet verotulot, jotka selittyvät pääasiassa kunnallisten verojen korotuksilla. Painolastia sen sijaan lisäsi työttömyydestä johtuvien menojen kasvu.”

”Vaikka viime vuoden kokonaiskuva on lohdullinen, kolmannes yli 300 kunnasta teki kuitenkin negatiivisen tuloksen. Pahimpina vitsauksina ovat pitkään jatkunut talouden taantuma sekä työttömyyden pysyminen korkeissa lukemissa.”

”Merkittäviä säästöjä on saavutettu henkilöstömenoja karsimalla. Kuntatyönantajien KT:n laskelmien mukaan kunta-alalla saatiin nipistetyksi henkilöstömenoista peräti 300 miljoonaa euroa.”

”Kuntien osuus työmarkkinatuesta oli viime vuonna yli 400 miljoonaa euroa, mikä oli 160 miljoonaa enemmän kuin vuotta aikaisemmin. Kuntien maksuosuutta korotettiin viime vuoden alussa voimaan tullein muutoksin, ja se rumentaa talouslukuja. Jos työttömyyden kasvu jatkuu, se tietää vaikeuksia kuntataloudelle.”

”Kunnallistalouden lähivuodet ovat muutenkin suuri kysymysmerkki. Paljon riippuu siitä, miten sosiaali- ja terveydenhuollon uudistus lopulta tehdään ja ennen kaikkea rahoitetaan.”

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Uusimmat