Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Ovesta sisään ja ovesta ulos

Keskon pääjohtaja visioi asiakkaiden paluuta kaupunkien kivijalkakauppoihin. Samaan aikaan tavaratalokonserni Stockmann vaihtaa toimitusjohtajaansa.

Pääkirjoitus
 
Helsingin Sanomat

Keskon pääjohtaja Mikko Helander visioi alansa tulevaisuutta ennustamalla, että kauppaa siirtyy suurista peltomarketeista kaupunkien keskustoihin (HS 3.4.). Hän perustelee näkemystään maailmanlaajuisella kaupungistumisella, joka on monella kaupan lohkolla suurempi muutos kuin verkkokaupan kasvu.

Helander uskoo, että moni haluaa avata kivijalkakaupan oven ja tulla paikalle kävellen. Autolla tavoitettavien hypermarketien kohtalo voi olla huonompi – joskus kaukana tulevaisuudessa.

On hyvä huomata, että Helander puhuu kivijalkakaupoista eikä tavarataloista. Kesko myi jo Anttila-ketjunsa. Maanantain uutisia oli, että tavarataloistaan tunnettu Stockmann vaihtaa toimitusjohtajaa. Noin puolentoista vuoden ajan tehtävää hoitanut Per Thelin sai lähteä. Lähdön luonteesta kertoo, että pesti päättyi heti ja seuraajan rekrytointia ollaan vasta aloittamassa.

Kaupan ala etsii nyt vimmatusti tulevaisuuden menestysreseptiä. Investoinnit ovat isoja, mutta asiakkaiden käyttäytyminen voi olla arvaamatonta.

Asiakas pitäisi saada kaupan ovesta sisään ja hänet pitäisi saada käyttämään rahaa. Muussa tapauksessa johtajan on poistuttava ovesta ulos.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Uusimmat