Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Lepomäellä ei saa mitatuksi tyytymättömyyttä Stubbiin

Koska Lepomäki on oikealla, Stubb voi asemoida itsensä kokoomuksen valtavirran edustajaksi.

Pääkirjoitus
 
Helsingin Sanomat

Kansanedustaja Elina Lepomäki ilmoittautui lauantaina kokoomuksen puheenjohtajaehdokkaaksi. Tähän asti hänet on luettu puheenjohtaja Alexander Stubbin taustavoimiin.

Lepomäen mahdollisuuksia Stubbia vastaan ei pidetä kovin suurina, kuitenkin suurempina kuin kansanedustaja ja liikemies Harry Harkimon.

Lepomäki tunnetaan hyvin markkinaliberaaleista ja arvoliberaaleista ajatuksistaan. Stubbille saattoikin olla onneksi, että hänet haastoi juuri Lepomäki. Koska Lepomäki on näillä mittareilla oikealla, Stubb saattoi asemoida itsensä keskustaoikeistolaiseksi eli kokoomuksen valtavirran edustajaksi.

Kaksi vuotta sitten, kun puheenjohtajakisassa olivat Stubb, Paula Risikko ja Jan Vapaavuori, Stubbia pidettiin ehdokkaista oikeistolaisimpana.

Lepomäki edustaa kokoomuksessa oikeaa laitaa siten, että hän tuskin kykenee kokoamaan kaikkia Stubbin tyytymättömiä tuekseen. Tyytymättömyyttä on myös maakunnissa, erityisesti hallituksen sote-sovun jälkeen.

Stubbin asiaosaamisessa on kenties puutteita, mutta vaalikampanjoinnin hän osaa. Se nähtiin kaksi vuotta sitten, kun hän kävi massiivisen puheenjohtajakampanjan.

Stubbin tueksi julkaistu kokoomusvaikuttajien kirje tosin toimi tarkoituksensa vastaisesti. Stubbille toivottiin työrauhaa kiireisen kevään ajaksi. Lepomäki ilmoittautui kisaan aikana, kun valtiovarainministerin pitäisi keskittyä puolueen sijasta valtiontalouteen.

Lepomäen ehdokkuus voi tasoittaa tietä muillekin Stubbin haastajille. Vahvimpina pidetyt ehdokkaat, Vapaavuori ja sisäministeri Petteri Orpo, ovat tosin sanoneet, etteivät lähde haastamaan Stubbia. Stubb taas on sanonut, että hän ja hänen perheensä eivät ole lähdössä Suomesta minnekään. Risikon aikeet ovat vielä arvoitus.

On harvinaista, että kokoomuksessa haastetaan jatkokaudelle pyrkivä puheenjohtaja. Stubbille tilanne ei ole järin mairitteleva, mutta kokoomus saattaa hyötyä: puheenjohtajakilpa aktivoi aina kannattajakuntaa ja lisää puolueen saamaa julkisuutta.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Uusimmat