Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Otaniemen muutoksen ajat

Länsimetro, Raide-Jokeri ja Aalto-yliopiston kampuksen kasvaminen muuttavat Otaniemeä lähivuosina. Tuloksilla on merkitystä koko Suomelle.

Pääkirjoitus
 
Helsingin Sanomat

Tämä vuosi jää monella tavalla Espoon Otaniemen historiaan. Näkyvin muutos koetaan tietenkin elokuussa, kun länsimetro aloittaa toimintansa ja Otaniemeen sijoittuva Aalto-yliopiston asema aukeaa. Asemalla arvioidaan olevan 12 000 käyttäjää päivässä.

Otaniemen kautta kulkisi myös kaavailtu Raide-Jokeri, jonka rahoitusjärjestelyt olivat esillä hallituksen kehysriihessä. Pääkaupunkiseudun uusi poikittainen raideyhteys tekisi samalla Otaniemestä merkittävän liikenteen solmukohdan.

Tiistaina Aalto-yliopiston hallitus teki odotetun päätöksen ydintoimintojen keskittämisestä Otaniemen kampukselle viiden seuraavan vuoden aikana. Luvassa on muun muassa uudisrakennus Helsingin Töölöstä muuttavan kauppakorkeakoulun toiminnoille.

Jo nyt Otaniemi on pohjoismaisessa mittakaavassa merkittävä teknisten tieteiden ja yritysmaailman keskittymä. Vasta tulevat vuodet kuitenkin osoittavat, kuinka hyvin Aalto-yliopiston perustamisen aikoihin maalatut tulevaisuudenkuvat toteutuvat.

Otaniemen, Keilaniemen ja Tapiolan alueen yhteenlasketut investoinnit ovat kansallisestikin mittavia. Niiden onnistumisella on merkitystä koko Suomelle.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Haluatko lukea koko artikkelin?

Uusimmat