Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Republikaanien ankea valinta

Ted Cruz todennäköisesti häviäisi Yhdysvaltain presidentinvaalit, mutta Donald Trump hajottaisi lisäksi puolueen.

Pääkirjoitus
 
Helsingin Sanomat

Vajaan kuuden miljoonan asukkaan Wisconsin ei yleensä ratkaise Yhdysvaltain presidentin valintaa, mutta tiistaina osavaltiossa järjestetyt esivaalit olivat virstanpylväs republikaaneille. Puolueen johdolla on äänestyksen jälkeen edessään ikäviä vaihtoehtoja.

Ääripopulisti Donald Trump hävisi Wisconsinissa selvästi laitakonservatiivi Ted Cruzille. Jaossa oli melko pieni edustajamäärä, mutta tappion jälkeen on entistä epätodennäköisempää, että Trump saa kokoon enemmistön edustajista ennen heinäkuun puoluekokousta. Se jättää mahdollisuuden, että Cruzin presidenttiehdokkuuden tueksi kootaan edustajien enemmistö.

Uskonnollisen oikeiston lipunkantajana Cruzin voitonmahdollisuudet valtakunnallisissa vaaleissa ovat kaikkien ennusteiden mukaan heikot. Kolmas perättäinen tappio presidentinvaalissa demokraattisen puolueen ehdokkaalle saattaa kuitenkin olla jo houkutteleva vaihtoehto republikaanijohdolle.

Tämän hetken kannatusluvuilla myös Trump häviäisi vaalit, mutta hänen nousunsa presidenttiehdokkaaksi repisi puoluetta hajalle. Toisaalta Trumpin ehdokkuuden estämiselläkin olisi ikäviä seurauksia, mikäli se edes onnistuisi.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Uusimmat