Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Raide-Jokeri tuo asuntoja ja poistaa kasvun esteitä

Raide-Jokeri ei ole pelkästään liikennehanke. Se mahdollistaa kymmenientuhansien asuntojen rakentamisen ja poistaa talouskasvun pullonkauloja.

Pääkirjoitus
 
Helsingin Sanomat

Hallituksen kehyspäätöksistä eniten kiitosta myös opposition puolelta saivat uusia liikennehankkeita koskevat linjaukset. Valtio antoi rahaa pääkaupunkiseudun ensimmäisen poikittaisen raideyhteyden eli Raide-Jokerin sekä Tampereen raitiotiehankkeen toteuttamiseen. Espoosta Lohjan kautta Saloon ja sieltä nykyistä reittiä Turkuun kulkeva ratahanke sai rahaa suunnitteluun.

Ratarahaa löytyi myös Kaakkois-Suomeen ja tierahaa esimerkiksi Etelä-Savoon, Lahden seudulle sekä Oulun ja Kemin suunnalle.

Liikennehankkeet eivät koskaan ole muusta yhteiskunnan kehittämisestä erillisiä asioita, mutta tällä kertaa varsinkin pääkaupunkiseudun ja Tampereen väylähankkeet ovat esimerkkejä investoinneista, joiden vaikutukset ulottuvat paljon laajemmalle kuin vain liikkumiseen.

Raide-Jokeri on toki tärkeä pelkkänä liikenneyhteytenäkin Itäkeskuksen ja Keilaniemen välillä. Pääkaupunkiseudulla on paljon tarvetta poikittaiselle liikkumiselle, eikä tähän asti kumipyörillä toteutetun yhteyden kapasiteettia voi enää kasvattaa. Raiteilla se onnistuu.

Pikaraitiotien rakentaminen tekee mahdolliseksi uusien asuntojen rakentamisen Helsingin ja Espoon alueella. Määrät ovat suuria, puhutaan jopa kymmenistätuhansista asunnoista.

Raide-Jokerin käynnistämät rakennushankkeet ovat jo itsessään merkittävä elvytysruiske taloudelle. Toimivien asuinalueiden ja liikenneyhteyksien vaikutus ulottuu kuitenkin suhdanteiden yli.

Asuntopula Helsingin seudulla on yksi merkittävimpiä kasvun pullonkauloja. Asuminen on pysynyt kalliina, eivätkä ihmiset ole päässeet muuttamaan lähelle työpaikkoja. Työmatkat ovat venyneet tai työpaikat ovat jääneet syntymättä.

Nykyaikaisessa taloudessa osaamisen tihentymät ja liikkuva työvoima ovat koko kansantalouden kasvun lähteitä. Siksi Raide-Jokeri, Tampereen raitiotie sekä esimerkiksi Lohjan tuominen raideyhteyden päähän pääkaupunkiseudun työmarkkinoista ovat koko maan hyvinvoinnin kannalta tärkeitä hankkeita.

Tässä tilanteessa on hyvä, että Raide-Jokeri pystytään toteuttamaan nopeasti.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Uusimmat