Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Oheisvahinkoja EU:n tiellä

Hollannin kansanäänestys ei katkaissut EU:n ja Ukrainan lähentymistä, mutta tulosta ei pidä kuitata olankohautuksella

Pääkirjoitus
 
Helsingin Sanomat

Ponnistelut Ukrainan liittämiseksi yhä tiiviimmin yhteistyöhön EU:n kanssa eivät pysähtyneet Hollannissa keskiviikkona järjestettyyn kansanäänestykseen. Niin ei myöskään saisi käydä. Yhteistyö Ukrainan kanssa on EU:lle strateginen valinta ja ukrainalaisille kaikkien jäsenmaiden puolesta moneen kertaan toistettu lupaus.

Äänestämällä neuvoa-antavassa kansanäänestyksessä EU:n ja Ukrainan yhteistyösopimuksen vahvistamista vastaan hollantilaiset ottivat kantaa maahanmuuttokriisiin, keskustaoikeistolaiseen hallitukseen ja erinäisiin muihin asioihin. Äänestysprosentti oli alhainen mutta riittävä, ja luvut sopimusta vastaan olivat selvät.

Äänestys ei romuta yhteistyötä Ukrainan kanssa, mutta sitä ei myöskään voi ohittaa olankohautuksella, kuten Brysselissä pyrittiin loppuviikosta tekemään. Useimmat EU-kansanäänestykset mittaavat lopulta tyytymättömyyttä.

Seuraavaksi katse kääntyy Britanniaan. Maan kansanäänestykseen EU-jäsenyyden jatkumisesta on enää kaksi ja puoli kuukautta. Brittien äänestystä tuskin ratkaistiin Hollannissa, mutta tulos on oheisvahinko pääministeri David Cameronille, jonka taakkaa lisäävät myös Panaman paperien paljastukset.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Uusimmat