Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Taidetta itsenäisyysjuhlaan

Taide oli mukana itsenäisen Suomen synnyssä, joten sen pitää olla mukana myös satavuotiaan Suomen juhlinnassa.

Pääkirjoitus
 
Helsingin Sanomat

Taiteella oli keskeinen osa Suomen itsenäistymiseen johtaneessa kehityksessä. Taide vangitsi sanoihin, kuviin ja säveliin suomalaisten käsityksen omasta kansakunnastaan ja sen henkisestä voimasta. Siksi taiteen pitää olla näkyvästi esillä itsenäisyyden satavuotisjuhlavuodessa 2017.

Suomen kulttuurirahasto käynnistää tuolloin kaikkien aikojen suurimman hankkeensa. Se kutsuu kolmen vuoden aikana kaikki peruskoulun kahdeksasluokkalaiset kahdelle tutustumismatkalle oman maakunnan ja muun maan taidelaitoksiin. Jos kaikki kunnat ja kaikki kolme ikäluokkaa päättävät osallistua hankkeeseen, Taidetestaajat-hanke tavoittaa lähes 200 000 ihmistä.

Taloudellinen panostus on merkittävä. Suomen kulttuurirahasto ja Svenska kulturfonden ovat valmiita rahoittamaan hanketta jopa 20 miljoonalla eurolla.

Hanke osuu monella tavalla oikeaan kohteeseen. Kahdeksasluokkalaiset ovat otollisessa iässä tutustumaan uuteen ja arvioimaan kokemuksiaan. Taidelaitokset saavat poikkeuksellisen mahdollisuuden tavoittaa kaikista taustoista tulevia nuoria. Koulut saavat tukea toimintaan, josta ne ovat vastentahtoisesti joutuneet tinkimään. Itsenäisyysjuhlinta saa nuorekkaan ja eteenpäin katsovan luonteen.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Haluatko lukea koko artikkelin?

Uusimmat