Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Hallituksen pakettien teho jättää toivomisen varaa

Pääkirjoitus
 
Helsingin Sanomat

Kaleva epäilee, että Juha Sipilän (kesk) hallituksen tiistaina julkistamat yrittäjyyspaketti ja työllisyyspaketti eivät vie asetettuun tavoitteeseen, 110 000 uuden työpaikan syntymiseen.

”Tavoite vaatisi useamman prosentin talouskasvua, mitä ei yksikään talouden ennustuslaitos usko tapahtuvan lähivuosina.”

”Hallituksen pyrkimys saada 72 prosenttia työikäisistä työn syrjään kiinni on sama kuin Jyrki Kataisen (kok) ja Alexander Stubbin (kok) johtamien hallitusten tavoite viime vaalikaudella. Tuolloin hallitus epäonnistui, sama vaara vaanii nyt.”

”Työllisyystavoitteen toteutuminen vaatii liian monen ehdon täyttymistä. Ensinnäkin kansainvälisessä taloudessa pitäisi tapahtua voimakas kasvusysäys, johon Suomikin pääsisi kiinni. Tätä ei ole näköpiirissä.”

”Paketti pitää sisällään sinänsä hyviä tavoitteita, kuten työllistymistä jarruttavien normien purkamisen, mutta työllistämisen viisasten kiveä tämäkään hallitus ei näytä löytävän.”

Aamulehti arvioi, että paketit siirtävät pallon nyt yrittäjien kenttäpuoliskolle.

”Vaikka keinovalikoimassa ei ole Suomen Yrittäjien vaatimaa laajaa paikallista sopimista, on tarjolla joukko kauan kaivattuja uudistuksia. Huutoon on vastattava.”

”Yrityksissä on uudistumistarvetta laajalti. Vientiin tähtääviä, kasvuhakuisia yrityksiä on niukalti. Apua on saatavissa Finnveran ja Team Finlandin kautta. Myyntiin ja markkinointiin täytyy panna enemmän paukkuja, ja kilpailukykyä kohentavat investoinnit on uskallettava toteuttaa.”

Kainuun Sanomat pahoittelee, ettei esiteltyjä toimia oteta heti täysimittaisesti käyttöön: esimerkiksi yksinyrittäjän kynnystä palkata ensimmäinen työntekijä palkkatuen, starttirahan tai muun kannustimen avulla ensin kokeillaan.

”Ennen kuin kokeilu on aloitettu ja sen tulokset puntaroitu, hallitus on jo taipaleensa lopulla. Eikö kannattaisi ottaa riski ja hypätä kokeilun yli suoraan käytäntöön, kun tavoite on selvä ja keinotkin ainakin periaatteessa valmiit?”

”Myös työnäytepalvelu tuntuu ajatuksena niin oivalliselta, että tarvinneeko sen laajempaa käyttöönottoa viivyttää kokeilemalla. Siinä vapaaehtoinen työtön voisi työttömyysturvalla työskennellä lyhytkestoisesti yrityksessä ilman työsuhdetta ja voisi näin näyttää osaamisensa potentiaaliselle työnantajalle.”

Ilta-Sanomat uskoo, että paketit antavat ainakin kosmeettista apua, jos maan talous alkaa muista syistä kohentua.

”Työllisyyspolitiikan mahdollisuudet ovat aina toissijaiset hallituksen yleiseen talouspolitiikkaan verrattuna. Kunnollisiin kasvupanoksiin ei nykyisissä supistustalkoissa ole ollut varaa.”

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Uusimmat