Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Kansanedustajien palkkiot nousivat huonolla hetkellä

Pääkirjoitus
 
Helsingin Sanomat

Etelä-Suomen Sanomat kirjoittaa eduskunnan palkkiotoimikunnan päätöksestä, jonka perusteella kansanedustajien palkkioita korotetaan 0,43 prosenttia.

”Kansanedustaja on yhteiskunnallinen vaikuttaja, alueensa edusmies ja kansainvälinen toimija. Jos kansanedustaja tekee työnsä kunnolla, hän on hommassa kiinni vuorokauden ja vuoden ympäri.”

”Ei pidä unohtaa, että kansanedustajan työ on pätkätyötä. Yhden vuoden tienestit hupenevat helposti vaalikampanjaan.”

”Jos joidenkin palkkoja tai palkkiota pitää arvostella, parempi osoite voi olla iso pörssiyhtiö. Yhtiöiden johtajien palkat ja bonukset jatkoivat viime vuonna kasvuaan kolminkertaista vauhtia suomalaisten keskiansioihin verrattuna.”

”Yhtä kaikki toimikunta päätti korottaa kansanedustajien palkkioita aikana, jona Arkadianmäellä tingitään likipitäen kaikesta. Ele varmasti korostaa toimikunnan riippumattomuutta, mutta se on karhunpalvelus eduskunnalle. Aiheellinen ja valtiontalouden kannalta täysin mitätön korotus voi ajoituksen vuoksi näyttää tarpeettoman pahalta.”

Ilkka toteaa, että sama tarkennus on tehty muidenkin palkansaajien tileihin.

”Työmies on palkkansa ansainnut eduskunnassakin. Peruspalkka on kohdallaan, mutta muita etuisuuksia ja palkkioita pitäisi harkita.”

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Uusimmat