Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Kahdet vaalit yhdellä kertaa

Tammikuussa 2018 suomalaiset äänestävät todennäköisesti sekä presidentistä että maakuntien päättäjistä. Puoluejohtajat keskittävät voimiaan maakuntavaaleihin.

Pääkirjoitus
 
Helsingin Sanomat

Tänä vuonna puolueiden kampanjaorganisaatiot saavat vetää henkeä, sillä vuorossa ei ole yksiäkään vaaleja. Seuraavan kerran valta on äänestäjillä ensi vuoden keväälle lykätyissä kuntavaaleissa.

Tammikuussa 2018 onkin sitten luvassa harvinainen yhdistelmä. Eduskuntapuolueiden puoluesihteerien enemmistö ehdottaa, että luvassa olevat maakuntavaalit järjestettäisiin silloin samaan aikaan presidentinvaalin ensimmäisen kierroksen kanssa – jos maakuntauudistus etenee aikataulussaan.

Äänestysten niputtaminen todennäköisesti nostaisi maakuntavaalien äänestysprosenttia. Suomalaiset äänestivät ensimmäisen kerran euroedustajista kuntavaalien 1996 yhteydessä, eikä tuolloista europarlamenttivaalien äänestysvilkkautta ole vieläkään ylitetty.

Arvatenkin moni maakuntavaalien ehdokas pyrkii hyödyntämään presidentin valinnan aina herättämää kiinnostusta osallistumalla valtakunnallisen ehdokkaan kampanjatilaisuuksiin.

Tällä kertaa voi käydä niin, että useimmat puoluejohtajat keskittyvät maakuntavaalikampanjoiden vetämiseen ja jättävät presidenttikisan muille. Tuorein vahvistus poisjäännistä tuli Timo Soinilta (ps). Hän on jo kisannut kahdesti.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Uusimmat