Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Rocktähdet ja suuryritykset rinnan syrjintälakeja vastaan

Seksuaalivähemmistöjä syrjivät lait vievät Yhdysvaltain osavaltioilta maineen lisäksi työpaikkoja ja rahaa.

Pääkirjoitus
 
Helsingin Sanomat

Pohjois-Carolinan kuvernööri Pat McCrory on vaikeuksissa, kun hän yrittää miellyttää samaan aikaan osavaltionsa konservatiivisia äänestäjiä, suurimpia työnantajia ja vielä Bruce Springsteenia.

McCroryn virka on katkolla marraskuun vaaleissa, joten toistaiseksi hän on kallistunut tasapainoilussaan äänestäjiensä puolelle.

Pohjois-Carolina on päätynyt keskelle myrskyä tuoreen osavaltiolain takia. Laki edellyttää, että transsukupuoliset ihmiset valitsevat julkisissa käymälöissä puolen syntymätodistuksiinsa merkityn sukupuolen mukaan. Käytännössä kauaskantoisempi on lain osuus, joka kieltää paikalliset syrjinnän vastaiset asetukset.

Kyseessä on räikeä muunnelma alun perin uskonnonvapauden turvaamiseen tarkoitetusta Yhdysvaltain liittovaltion lainsäädännöstä. Lain muunnelmilla on pyritty rajoittamaan seksuaali- ja sukupuolivähemmistöjen oikeuksia parissakymmenessä osavaltiossa erityisesti sen jälkeen, kun korkein oikeus päätti viime kesänä, että saman sukupuolen avioliitot ovat perustuslaillinen oikeus.

Lainsäätäjät Pohjois-Carolinassa ja vielä kattavamman syrjintälain hyväksyneessä Mississippissä eivät kuitenkaan olleet varautuneet kohtaamaansa vastalausemyrskyyn, maineen menetykseen ja siihen, että työpaikat ja verotulot uhkaavat karata muualle.

Sen lisäksi, että Bruce Springsteen perui konserttinsa Pohjois-Carolinassa ja Bryan Adams omansa Mississippissä, vastalauseiden esittäjien joukossa on suurimpia pankkeja, it-alan yrityksiä ja lentoyhtiöitä.

Jotkin osavaltioiden suurista työllistäjistä ilmoittavat harkitsevansa toimintansa siirtämistä tai suunniteltujen sijoitusten perumista. Urheilutapahtumia saatetaan siirtää muihin osavaltioihin.

Protestien laajuus ei ole vielä muuttanut syrjintälakeja, mutta muutoksia voi olla tiedossa.

Protestien taustalla on se, että yhdysvaltalaisten mielipiteissä sukupuolivähemmistöistä on tapahtunut valtava siirtymä suvaitsevaiseen suuntaan. Yritysten reaktioita selittää, että leimautuminen vähemmistöjä syrjiväksi on liiketoiminnalle yhä vahingollisempaa.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Uusimmat