Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Hyvä koulu, huonot seinät

Hämeenkylän koulu Vantaalta on esimerkkinä suomalaisesta peruskoulusta Michael Mooren uudessa dokumenttielokuvassa. Nyt koulurakennusta esitetään purettavaksi sisäilmaongelmien vuoksi.

Pääkirjoitus
 
Helsingin Sanomat

Yhdysvaltalainen ohjaaja Michael Moore tunnetaan kantaaottavista dokumentestaan. Hänen uusin elokuvansa Where to Invade Next on juuri tullut suomalaisiin elokuvateattereihin. Dokumentin tekee kiinnostavaksi se, että siinä ihailun kohteena on suomalainen koulujärjestelmä ja sen esimerkkinä Hämeenkylän koulu Vantaalta.

Viime vuoden toukokuussa kuvatuissa osioissa ihastellaan peruskoulua, joka on maksuton ja tarjoaa kaikille hyvän pohjan ponnistaa elämässä eteenpäin. Lapset saavat kehittyä monipuolisesti ja kokonaisina ihmisinä eivätkä vain tulevina tuotantokoneiston osina.

Sattumalta elokuvan suomalaisen ensi-illan aikoihin Hämeenkylän koulun oppilaat kuulivat toisenlaisen uutisen. Maanantaina Vantaan kaupunginhallitus saa käsiteltäväkseen esityksen, jonka mukaan sisäilmaongelmista kärsinyt koulu tyhjennetään kesän aikana ja puretaan. Edessä on 700 oppilaan evakkojakso ja uuden koulun rakentaminen.

Suomalainen koulujärjestelmä on näihin asti niittänyt mainetta maailmalla. Suomalainen koulurakentaminen ei ole antanut vastaavia näyttöjä. Homekoulut ovat sen mittaluokan ongelma, että niiden korjaamisesta toivottiin viime hallituskaudella yhtä työllisyyden pelastajaa.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Uusimmat