Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Venäjä voi haastaa Suomea jatkossakin

Pääkirjoitus
 
Helsingin Sanomat

Ilta-Sanomat kirjoittaa, että Suomen ja Venäjän välinen pakolaisia koskeva sopimus ei tarkoita itärajan ongelmien olevan välttämättä ohi.

”Nyt kahdella pohjoisimmalla raja-asemalla, Sallassa ja Raja-Joosepissa, rajan voivat ylittää vain Venäjän ja Venäjän kanssa valtioliitossa olevan Valko-Venäjän kansalaiset sekä suomalaiset. Suomen valtiojohto on pitänyt sopimusta menestyksenä. Ongelma saatiin ratkaistua. Pakolaisten maahantulo päättyi.”

”Entä muut rajanylityspaikat? Entä jos pakolaisvirta siirtyy sinne? Sopimus on myös määräaikainen. Se päättyy 180 päivän kuluttua eli syksyllä. Mitä sen jälkeen tapahtuu?”

”Totuus on, että Venäjä pääsi tavoitteeseensa. Se sai tavoittelemansa eli kahdenvälisen sopimuksen EU-maa Suomen kanssa. Tässä vaiheessa on vaikea sanoa, oliko tämä Venäjän perimmäinen tavoite itärajan pakolaiskriisissä. Määräaikaisella sopimuksella ja Venäjälle tehdyn myönnytyksen myötä Suomi otti Venäjä-suhteissaan aikalisän, jonka kestävyys testataan syksyllä.”

”Pakolaiskriisin ratkaisu sopimuksella on hyvä ja osoittaa, että ainakin neuvotteluyhteys toimii. Se ei kuitenkaan helpota Suomen vaikeaa asemaa, kun puhutaan Itämeren turvallisuuspoliittisesta tilanteesta ja Suomen uhkakuvista. Niitä ei kahdenvälisesti voi ratkoa.”

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Haluatko lukea koko artikkelin?

Uusimmat