Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Pakolaiskriisin ratkaisu on edelleen kaukana

Pääkirjoitus
 
Helsingin Sanomat

Keskisuomalaisen mukaan pakolaiskriisi asettaa Euroopan unionille yhä valtavia haasteita.

”Eurooppa näyttää seisovan neuvottomana uuden siirtolaisten ja pakolaisten muuttoaallon kynnyksellä. Euroopan unionin ja Turkin maaliskuinen sopimus hiljensi turvapaikanhakijoiden Turkin ja Kreikan välisen reitin. Sopimuksen täytäntöönpanosta vastaavat Kreikka ja Turkki. Maiden kykyyn ja haluun kohdella pakolaisia arvokkaasti ei kaikkialla luoteta. Lisäksi kymmenien tuhansien Kreikkaan jumiin jääneiden pakolaisten kohtalo uhkaa unohtua EU:lta, joka on kiinnittänyt huomionsa lähinnä Turkki-sopimukseen.”

”Länsi-Balkanin reitin sulkeminen on riitauttanut Keski-Euroopan maiden välit. Samaan aikaan Libyasta Italiaan pyrkivien määrä kasvaa niin, että tulijoita oli maaliskuussa lähes 10 000, yli kaksi kertaa enemmän kuin helmikuussa ja nelinkertainen määrä vuoden takaiseen verrattuna. Libyassa voi olla lähtövalmiudessa miljoona Eurooppaan pyrkijää, saman verran kuin viime vuonna tuli EU:hun yhteensä.”

”Moni EU-maa vastustaa pakollisia kiintiöitä. Rajuinta vastustus on itäisen Keski-Euroopan maissa kuten Unkarissa ja Slovakiassa. Viime syksynä sovittiin, että Kreikasta sijoitetaan muihin EU-maihin 66 400 turvapaikanhakijaa; heitä on nyt siirretty 615. Kun noista väliaikaisista kiintiöistä päätettiin, Suomi äänesti tyhjää. Perjantaina hallitus ei päässyt yhteisymmärrykseen EU:n turvapaikkapolitiikan uudistamisesta ja jatkaa pohdintojaan alkuviikosta. EU:n ulkoministerien kokous huomenna Luxemburgissa ei ole helppo.”

Turun Sanomat kehuu maakuntavaalien yhdistämistä toisten vaalien kanssa.

”Ajankohdaksi on ollut tarjolla huhtikuu 2017, jolloin maakuntapäättäjät valittaisiin kuntavaalien yhteydessä. Esillä on ollut myös syksy 2017 – joko erikseen omina vaaleina tai yhdessä lykättävien kuntavaalien kanssa. Loppusuoralle ylsivät tammikuu 2018, jolloin maakuntavaalit järjestettäisiin tasavallan presidentin vaalin ensimmäisen kierroksen yhteydessä ja huhtikuu 2018, jolloin maakuntavaalit pidettäisiin erillisenä tapahtumana.”

”Puoluesihteerityöryhmä ja hallituksen ministeriryhmä päätyivät Vasemmistoliiton ja kristillisten vastustuksesta huolimatta edellisen vaihtoehdon kannalle. Kokemukset Euroopan parlamentin vaalien ja kuntavaalien yhdistämisestä 1996 olivat pääsääntöisesti hyviä. Vaaliorganisaatioille projekti oli raskas, mutta kiitoksena oli 60:een kivunnut eurovaalien äänestysprosentti, jota ei ole Suomessa vieläkään ylitetty.”

”Puolueiden on saatava äänestäjät vakuuttuneiksi, että maakuntavaaleissa jaetaan todellista valtaa. Tulevaisuudessa suurempi ongelma voi olla äänestäjien motivointi kuntavaaleihin.”

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Uusimmat