Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Opiskelijatyö avaruuteen

Ensimmäisen suomalaisen satelliitin lähettäminen avaruuteen on saavutus sinänsä. Opiskelijaprojektin seuraukset saattavat näkyä yllättävissä paikoissa.

Pääkirjoitus
 
Helsingin Sanomat

Loppukeväästä, todennäköisesti touko–kesäkuun vaihteessa, ensimmäinen Suomessa suunniteltu ja rakennettu satelliitti Aalto-1 lähtee avaruuteen Yhdysvaltojen länsirannikolta. Noin kolmenkymmenen sentin mittainen nanosatelliitti on tehty opiskelijaprojektissa Aalto-yliopiston, Helsingin yliopiston, Turun yliopiston ja tutkimuslaitosten yhteistyönä.

Suunnittelu alkoi jo vuonna 2010. Hankkeessa on ollut mukana noin 80 opiskelijaa. Tuloksia esiteltiin myös äskettäin Suomessa vierailleelle Euroopan avaruusjärjestön pääjohtajalle Jan Wörnerille.

Opiskelijoiden aktiivisuutta on tarvittu Suomessa monen teknisen edistysaskeleen ottamisessa televisiolähetyksistä alkaen. Aina ei ole etukäteen aavistettu, mihin kehitystyö johtaa. Satelliittihankkeen seuraukset saattavat näkyä suomalaisten osuutena avaruusteknologiaan perustuvassa liiketoiminnassa tai jossain aivan muualla.

Kunnianhimoisten ja monimutkaisten projektien läpivienti on jo sellaisenaan hyvä oppi. Ongelmat ratkeavat harvoin yhdellä yksinkertaisella oivalluksella. Monimutkainen maailma vaatii usein monimutkaisia ratkaisuja, joissa jokaisen palasen pitää osua kohdalleen.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Uusimmat