Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Puoluepolitiikka kariuttaa uuden keskusjärjestön

Pääkirjoitus
 
Helsingin Sanomat

Savon Sanomat toteaa, että palkansaajien uuden keskusjärjestön perustaminen on vahvassa vastatuulessa.

”STTK:n liitot ovat yksi toisensa jälkeen hyppäämässä ulos vankkureista. Ensimmäisenä rukkaset antoi hoitajien Tehy. Valtion toimihenkilöitä edustava Pardia seurasi Tehyä viime viikolla. Keskusjärjestöhanke onkin nyt ainakin puolittain jäissä.”

”STTK:n liitot pelkäävät, että puoluepolitiikka on uudessa keskusjärjestössä yhtä suuressa roolissa kuin se tällä hetkellä on sosiaalidemokraattien hallitsemassa SAK:ssa.”

”Pelkoon on vahvat perusteet. SAK:n suhtautuminen Juha Sipilän (kesk) johtamaan porvarihallitukseen eroaa selvästi STTK:n ja Akavan suhtautumisesta. Ero on näkynyt erityisesti, kun järjestöt ovat neuvotelleet kilpailukykysopimuksesta. STTK:n ja Akavan mielestä ay-liikkeen on tultava toimeen kaiken väristen hallitusten kanssa.”

”Ongelmallista on, että kummankaan vasemmistopuolueen kannatus SAK:n jäsenistön keskuudessa ei ole lähellekään niin vahva kuin keskusjärjestön ja sen jäsenliittojen hallinnossa.”

Keskisuomalainen kirjoittaa Euroopan komission direktiiviehdotuksesta, jonka perusteella yli 750 miljoonan euron liikevaihtoon yltävät yritykset joutuisivat kertomaan kussakin EU-maassa saamansa tulot ja maksamansa verot.

”Direktiivin tavoitteena on vähentää kansainvälisten suuryritysten veroshoppailua. Nyt ne siirtävät tuloksiaan maista toiseen kirjanpidollisin keinoin ja monesti välttyvät lähes kokonaan veroilta. Tämä tekee kilpailutilanteen kansallisille ja pienemmille yrityksille epäreiluksi.”

”Komission on syytä kytkeä direktiiviehdotukseensa myös laaja yritysten verojen julkisuus. Suuryritysten maksamien verojen määrä olisi voitava tarkistaa verottajalta.”

Turun Sanomat luonnehtii EU:n tilintarkastajien Itämeri-raporttia synkäksi.

”On muun muassa rakennettu puhdistamoja, joita ei ole vaivauduttu liittämään viemäriverkkoon. On paljon kotitalouksia, joita ei ole kytketty viemäriin.”

”Raportti peräänkuuluttaa aiheellisesti ryhtiliikettä. On listattu toimia, jotka olisi pitänyt hoitaa jo ajat sitten. Tähän saakka energiaa on tuhlattu liikaa Itämeren suojelijoiden seminaareissa ja huipputapaamisissa, joissa on hoettu aiemmin annettuja sitoumuksia.”

”Suomessa asiat ovat kohtalaisella tolalla, mutta siihen ei pidä tuudittautua. Sinilevälautat Saaristomerellä ovat kotikutoisia, ne eivät synny Venäjän tai Puolan jättipäästöistä.”

”Ymmärrettävästi hankaliksi koetut suojelutoimet esimerkiksi karjatiloilla turhauttavat, kun tiedot itänaapurista kertovat täydellisestä välinpitämättömyydestä.”

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Uusimmat