Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Lasten säilöönotto jatkuu

Ulkomaalaislakiin valmistellaan muutosta niin, että säilöönotolle tulisi vaihtoehdoksi asumis- ja ilmoittautumispakko vastaanottokeskuksessa – lasten säilöönottoa ei kuitenkaan kielletä.

Pääkirjoitus
 
Helsingin Sanomat

Kun turvapaikanhakijoiden määrä on noussut, on myös yksin ilman kumpaakaan vanhempaa Suomeen tulleiden lasten määrä noussut. Kun yksin tulleita turvapaikanhakijalapsia oli toissa vuonna 196, viime vuonna heitä oli 3 024. Tänä vuonna lapsia on tullut yksin Suomeen noin 180.

Yksin tulleet alaikäiset lapset tarvitsevat turvapaikkaprosessissa erityistä huolenpitoa. Erityisen vaikea lasten tilanne voi olla, jos oikeus turvapaikkaan ei täyty ja edessä on poistaminen maasta.

Suomi on viime vuosina saanut paljon arvostelua siitä, että myös lapsia otetaan maasta poistamisen varmistamiseksi säilöön. Säilöön on voitu määrätä myös yksin tulleita 15–17-vuotiaita. Lapsen oikeuksien kannalta säilöönotto on hyvin kyseenalaista – myös silloin, jos lapsi on säilössä huoltajansa kanssa.

Sisäministeriö on valmistellut ulkomaalaislakiin muutosta niin, että säilöönotolle tulisi vaihtoehdoksi asumis- ja ilmoittautumispakko vastaanottokeskuksessa. Yksin tulleita lapsia koskisi lapsen asumisvelvollisuus säilön vaihtoehtona.

Muutosesityksen tarkoituksena on tehostaa maasta poistamista ja säästää säilöönoton kustannuksissa. Samalla lasten säilöönotot vähenisivät. Se, ettei hallitus nyt esitä niiden kieltämistä, on erikoista.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Haluatko lukea koko artikkelin?

Uusimmat