Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Taksipalveluiden uudistukseen liittyy riski

Pääkirjoitus
 
Helsingin Sanomat

Karjalainen toteaa, että liikenne- ja viestintäministeri Anne Bernerin (kesk) esittelemään taksipalvelujen vapauttamiseen liittyy syrjäseuduilla iso riski.

”Ministeriön hahmotelmissa on tähän kiinnostava ratkaisumalli: pienimuotoiselle henkilö- ja tavarakuljetukselle ei tarvittaisi toimilupaa. Tuloja saisi kuljetuksilla hankkia 10 000 euroon asti niin, että tuloa verotettaisiin palkan tavoin.”

”Esitys on ennakkoluuloton. Se voi merkitä päätoimenaan taksia ajaville yrittäjille ankeaa tulevaisuutta, mutta toisaalta luoda syrjäseuduille uuden sivuelinkeinon.”

Etelä-Suomen Sanomien mukaan valtion liikenneväylien yhtiöittäminen tekisi omistajuuden läpinäkyvämmäksi ja toiminnan ketterämmäksi.

”Niin valtion kuin kansalaisen kannalta merkittävää olisi, että yhtiön toiminta eli käytännössä uusien väylien rakentaminen rahoitettaisiin jatkossa käyttäjämaksuilla valtion budjetin asemesta. Tämän ansiosta pääomia vapautuisi muuhun budjettikäyttöön ja liikenteeseen liittyvää verotusta voitaisiin keventää kuluttajien iloksi. Varman tuoton uskotaan myös houkuttelevan ulkopuolisia sijoittajia rahoittamaan uusia väyläinvestointeja.”

”Hämäräksi tosin jäi, millä tavalla käyttäjämaksut perittäisiin. Jatkovalmistelussa on syytä huolehtia, että se tapahtuu vaarantamatta kansalaisten tietosuojaa.”

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Haluatko lukea koko artikkelin?

Uusimmat