Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Lindströmin työllisyys­paketista unohtui koulutus

Pääkirjoitus
 
Helsingin Sanomat

Kaleva kirjoittaa, että oikeus- ja työministeri Jari Lindströmin (ps) esittelemästä työllisyyspaketista jäi uupumaan yksi merkittävä sektori: koulutus.

”Kun työtä on tarjolla erityisen vähän, ammatillisten valmiuksien parantaminen olisi mitä parhain sijoitus tulevaisuuteen. Se jos mikä edistäisi innovaatioita ja uuden työn synnyttämistä.”

”Lindströmin paketti sisältää sekä aktiivisuutta tukevia porkkanoita että keppejä, joilla ihmisiä patistetaan liikkeelle.”

”Työttömän tilanne pitää kyetä arvioimaan erityisen tarkkaan, jos hänet velvoitetaan vastaanottamaan työtä, jossa palkka on alhaisempi kuin työttömyyskorvaus.”

”Ansiotason lasku saattaa olla hyvinkin perusteltu syy olla ottamatta työtä vastaan. Mitä pienituloisemmasta ihmisestä on kysymys, sitä vähemmän taloudellista liikkumavaraa hänellä on.”

Ilta-Sanomien mukaan uusia, pysyviä työpaikkoja Lindströmin rohdoilla ei synny, mutta avointen työpaikkojen täyttyminen voi ihannetapauksessa vähän helpottua.

”Talouteen pitäisi saada vauhtia, mutta vauhditus ei ole työvoimapolitiikan vaan elinkeino- ja talouspolitiikan asia. Ainakin satatuhatta työhaluista pomppaisi heti jousena sohvalta, jos tarjolla olisi kunnollista, oikeaa työtä.”

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Haluatko lukea koko artikkelin?

Uusimmat