Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Nato avasi tärkeän yhteyden

Naton ja Venäjän neuvoston kokoontuminen kahden vuoden tauon jälkeen oli tärkeää, vaikka neuvosto ei ratkaise Venäjän ja länsimaiden kiistoja

Pääkirjoitus
 
Helsingin Sanomat

Naton ja Venäjän neuvoston kokoontumisen suurin merkitys oli tässä vaiheessa se, että neuvosto ylipäätään kokoontui.

Kahden vuoden tauon jälkeen keskiviikkona Brysselissä lähettiläiden tasolla kokoontunut neuvosto ei omalla painollaan ratkaissut Venäjän ja länsimaiden välisiä jännitteitä mutta pystyi päättämään yhteydenpidon jatkumisesta.

Poliittisia yhteyksiä Venäjään elvytettiin Natossa jo viime vuoden puolella. Sotilaiden yhteyksiä oli palautettu aiemmin. Pääsihteeri Jens Stoltenbergin mukaan vahva puolustus ja dialogi eivät sulje toisiaan pois.

Naton ja Venäjän neuvosto perustettiin vuonna 2002, kun Euroopassa puhuttiin vielä jopa Venäjän Nato-jäsenyyden mahdollisuudesta. Keskiviikon kokouksen lähestyessä oli ilmeistä, että nyt ei odotettu merkittäviä askeleita parempaan. Uudet Venäjän ilmavoimien häirintälennot Itämerellä hyydyttivät tunnelman.

Yhden asiantuntija-arvion mukaan Venäjä ei ole nyt kiinnostunut edes pienistä sotilaallista läpinäkyvyyttä ja luottamusta palauttavista askeleista. Venäjän kannalta katsottuna uusi avoimuus antaisi lännelle liikaa tietoa meneillään olevan asevoimien uudistuksen mahdollisista heikkouksista ja puutteista.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Haluatko lukea koko artikkelin?

Uusimmat