Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Pahan koron varalle

Negatiivisten korkojen maailmassa käteinen on alkanut kiinnostaa joitakin ihmisiä.

Pääkirjoitus
 
Helsingin Sanomat

Mikä yhdistää keskuspankkien korkopäätöksiä ja kassakaappimarkkinoiden buumia? Inhimillinen reaktio.

Japanilainen kassakaappien valmistaja Eiko kertoo, että sen valmistamien kassakaappien myynti on kaksinkertaistunut viime syksyn jälkeen.

Monien maiden keskuspankit ovat laskeneet ohjauskorkonsa miinukselle. Tarkoitus on pakottaa raha liikkeelle kohti investointeja. Väliaikamittaukset kertovat, että tulosta on syntynyt, mutta panoksen ja tuotoksen suhde on huono.

Yksi selitys on, että inhimillinen reaktio vaimentaa hyvän yrityksen. Pankkien pelätään vievän negatiiviset korot talletusasiakkailleen. Lisäksi monet eläkepäiviään varten sijoituksia tehneet näkevät sijoitustensa tuoton kärsivän.

Inhimillinen reaktio on silloin se, että käteistä rahaa aletaan panna patjan alle. Tai kassakaappeihin. Esimerkiksi valtava jälleenvakuuttaja Munich Re kertoo kasvattavansa käteis- ja kultavarantoaan.

Sveitsin ja Euroopan keskuspankit ovat kertoneet poistavansa suurimmat käteisrahat, 1 000 frangin ja 500 euron setelit. Virallinen selitys on se, että näin vaikeutetaan väärentäjien ja terroristien työtä. Kyllä se vaikeuttaa hamstraajienkin työtä.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Uusimmat