Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Vapaakaupasta kannattaa sopia jo Obaman kanssa

Pääkirjoitus
 
Helsingin Sanomat

Aamulehden mukaan Donald Trumpin päätyminen Yhdysvaltojen presidentiksi on varteenotettava painajainen koko maailmalle, myös eurooppalaisille.

”Akuutein tarve, jonka Trump-painajainen aiheuttaa, on TTIP-sopimuksen saaminen valmiiksi. Itse asiassa tavoite on tärkeä riippumatta marraskuisten Yhdysvaltain presidentinvaalien tuloksesta. Kenen tahansa republikaanin valinta olisi todennäköisesti huono uutinen sopimuksen kannalta.”

”Eikä demokraatti Hillary Clintonistakaan ole tässä suhteessa enää varmuutta. Viime viikolla presidenttikisan suuri ennakkosuosikki asettui vastustamaan TPP-sopimusta, jota on valmisteltu edistämään vapaata kaupankäyntiä Yhdysvaltain ja Aasian maiden kesken. Tyynenmeren vastarannat yhdistävä TPP on toki sisällöltään suurelta osin erilainen kuin Atlantin ylittämiseen tähtäävä TTIP, mutta Clintonin tempaus osoittaa, että häneltä voi odottaa muitakin kauppapoliittisia yllätyksiä.”

”Presidenttipelin finaalissa voikin olla vastakkain kaksi näyttävää ehdokasta, jotka kumpikin pauhaavat vapaakauppaa vastaan – jos kohta ainakin osin eri syistä.”

”Oleellista olisi siis päättää neuvottelut Barack Obaman ollessa vielä isäntänä Valkoisessa talossa. Aikaa on siis enää vajaat yhdeksän kuukautta.”

Iltalehti pitää Jutta Urpilaista ihanteellisena presidenttiehdokkkana Sdp:lle seuraavissa vaaleissa.

”Presidenttiehdokkuus ja vuoden 2018 presidentinvaalit ovat tärkeä asia demareille. Jos istuva tasavallan presidentti Sauli Niinistö on tarjolla jatkokaudelle, melko todennäköisesti muille ehdokkaille realistisin tavoite on silloin kakkossija.”

”Kannatuksen tulisi olla sellainen, että se sopisi nouseviin lukuihin kannatustutkimuksissa ja tukisi Sdp:n pyrkimystä nousta pääministeripuolueeksi vuoden 2019 eduskuntavaaleissa.”

”Hyvä tulos olisi demareille välttämätön myös terapiamielessä. Vuoden 2012 presidentinvaalien katastrofaalinen 6,7 prosentin kannatus teki hirveän murtuman ison puolueen identiteettiin.”

”Puolueensa aiempana puheenjohtajana ja entisenä valtiovarainministerinä Urpilaisella on tarvittava poliittinen kokemus ja painoarvo. Naisena ja tuoreena äitinä hän erottuisi muutoin pääosin miehistä koostuvasta suurimpien puolueiden ehdokasjoukosta. Urpilaisen ehdokkuus myös tervehdyttäisi Sdp:n viimekertaisen repivän puheenjohtajuustaiston haavat. Urpilainen olisi valmis ehdokas, joka on suurelle yleisölle tuttu.”

”Demareiden presidenttiehdokkaana saavutettu vähintäänkin kohtuullinen tulos vakiinnuttaisi Urpilaisen aseman Sdp:n huippupoliitikkona, riippumatta hänen kulloisestakin muodollisesta asemastaan. – – Jos aikoo jatkaa poliitikkona, niin tällainen asema on harvoin tarjolla isossa puolueessa.”

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Uusimmat