Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Porras opintoihin, ei kynnys

Pääsykokeiden vähentäminen on hyvä ajatus, mutta omaa opintopolkuaan etenevälle ei pidä luoda esteitä.

Pääkirjoitus
 
Helsingin Sanomat

Keskustelu yliopistojen ja korkeakoulujen pääsykokeiden mielekkyydestä on tervetullutta. Valtion taloudellisen tutkimuskeskuksen Vattin tutkijat kiinnittivät huomiota samaan kuin moni ulkomainen tarkkailija: pääsykokeisiin valmistautuminen venyttää usein opintoihin siirtymistä siten, että se on sekä yksittäisen ihmisen että koko yhteiskunnan kannalta tuhlausta.

Monilla aloilla säännöksi on muodostunut valmistautuminen kokeisiin maksullisten valmennuskurssien kautta. Se parantaa varakkaasta kodista tulevan nuoren asemaa kisassa.

Koska Suomessa opinto-oikeutta ei voi ostaa, halukkaat pitää saada jollain tavalla paremmuusjärjestykseen. Joillakin aloilla se voi edellyttää soveltuvuuskoetta. Toisilla aloilla valtakunnallinen yhteisvalinta olisi toimiva ratkaisu, kunhan opinahjot pääsevät siitä sopuun.

On hyvä muistaa, että opintopolkuja on monenlaisia. Toisen asteen ammattikoulutuksesta voi edetä tohtoriksi asti. Joku taas löytää opintomotivaationsa vasta lukion jälkeen. Opiskelijavalinnan pitäisi turvata, että polulla etenevälle on porras, jolta ponnistaa. Väärin suunniteltu järjestelmä voi luoda kynnyksiä, joihin omaa reittiään etenevä vain kompastuu.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Uusimmat