Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Hometalojen ongelmiin on lopulta vain yksi ratkaisu

Pääkirjoitus
 
Helsingin Sanomat

Lapin Kansa: ”Lapista ei taida löytyä monta kuntaa, missä ei painiskeltaisi julkisten rakennusten sisäilma- ja homeongelmien kanssa.”

”Ympäristöministeriön mukaan rakennusten kosteus- ja homevaurioille altistuu päivittäin jopa 800 000 suomalaista. Pelkästään kouluista yksi neljästä kuuluu altistavien rakennusten joukkoon. Moni on menettänyt niiden myötä työkykynsä parhaassa työiässä.”

”Alan asiantuntijat laskivat muutama vuosi sitten Suomen rakennuskannan korjausvelaksi 50 miljardia euroa, mikä on hurja summa, kun rakennuskannan arvo on 350 miljardia euroa.”

”Lohtua lohduttomaan tilanteeseen tuo hieman se, että ongelman syyt ovat tiedossa. Vikaa on ollut paitsi rakentamisessa myös rakennusten käytössä.

Suunnittelu on ollut paikoin kelvotonta. Rakentamisessa on tehty isoja virheitä, joita on selitelty jälkikäteen kiireellä ja rahapulalla. Valvonta on pettänyt.”

”Monissa kunnissa mietitään parhaillaan sitä, mitä terveydelle vaarallisiksi todetuille rakennuksille pitäisi tehdä tilanteessa, missä rahoille olisi muutakin käyttöä kuin takavuosikymmenien virheiden paikkaaminen. Miettiminen on sikäli turhaa, että vaihtoehtoja on vain yksi.”

”Veronmaksajan terveys ajaa kaikissa tapauksissa rakennuksen ja jopa rahan ohi. On hyvä tiedostaa, että kroonisesti sairastuneiden hometalouhrien hoitaminen on loppupelissä huomattavasti kalliimpaa kuin kelvottoman talon korvaaminen kelvollisella.”

Ilkka ottaa kantaa Suomen Nato-keskusteluun ja Nato-jäsenyyteen.

”Reserviläisten Nato-kannatus nuupahti, kun se Ukrainan kriisin jyllätessä voimakkaimmillaan oli selvässä nousussa. Reserviläisliiton jäsenkyselyssä 41 prosenttia kannatti sotilasliiton jäseneksi hakemista. Laskua on kahdeksan prosenttiyksikköä.”

”Ensi viikon torstaina keskustelu saa vauhtia, kun ulkoministeriön asiantuntijaryhmän Nato-selvitys julkistetaan. Edellinen on noin kymmenen vuoden takaa.”

”Suomessa elää harhainen käsitys Nato-optiosta ja siitä, että Nato ei voisi olla auttamatta kumppanimaa Suomea sotilaallisessa kriisissä. Luulon ampui lopullisesti alas korkea-arvoinen Nato-lähde pari viikkoa sitten.”

”Maan turvallisuuspolitiikka ei voi perustua toiveille ja arvailuille.”

Satakunnan Kansa arvioi, että keskustan ja Matti Vanhasen käynnistämästä anivarhaisesta presidenttipelistä voi olla hyötyä ulkopoliittisessa keskustelussa.

”Viime vaalien tulokset kertovat, että kokoomuksen kannattaa ratsastaa yhä Sauli Niinistöllä ja vihreiden Pekka Haavistolla. Kristillisdemokraattien ehdokas on taas Sari Essayah. Paavo Väyrynen tuskin malttaa pysyä erossa tästäkään kisasta. Muilla on vaihdon aika.”

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Haluatko lukea koko artikkelin?

Uusimmat