Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Hyvin laadittu tietopyyntö

Suomen hävittäjähankinnassa alkoi uusi vaihe.

Pääkirjoitus
 
Helsingin Sanomat

Suomen hävittäjähankinnassa alkoi viime viikolla uusi vaihe. Puolustusvoimat lähetti Britannian, Ranskan, Ruotsin ja Yhdysvaltain puolustushallinnoille ja sitä kautta viidelle hävittäjävalmistajalle tietopyynnön.

Suomi on ostamassa nimenomaan monitoimihävittäjiä, vaikkakin asekauppiailta kysytään tietopyynnössä kokonaisnäkemyksiä Suomen tarvitsemasta suorituskyvystä. Aikaa vastata on loppuvuosi.

Kysymykset on laadittu huolella, monestakin syystä. Tietopyyntö kuvaa osaltaan Suomen puolustuskykyä ja osaamista – on tiedettävä, mitä pyytää. Hävittäjävalmistajien ensivaikutelma onkin ollut, että tietopyyntö on hyvin laadittu.

Tietopyyntö on pitkälti salainen, ja se sisältää tietoa Suomen nykyisestä tavasta käyttää ja huoltaa Hornet-kalustoa. Mukana on myös osa, jossa kuvataan taisteluskenaarioita. Valmistajien on kerrottava, miten heidän hävittäjänsä ja tarjoamansa asejärjestelmät niihin vastaisivat. Suomea kiinnostavat toki myös alustavat hintatiedot ja elinkaarikustannukset.

Jos tietopyyntöä oli liki 300 sivua, vastauksia on luvassa mappikaupalla. Puolustusministeriö on varannut vastausten analyysiin ja tarjouspyynnön laadintaan puolitoista vuotta. Varsinainen tarjouspyyntö lähtee vuonna 2018.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Haluatko lukea koko artikkelin?

Uusimmat