Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Peltipoliisit korvaavat koulutuksen ja valistuksen

Pääkirjoitus
 
Helsingin Sanomat

Kainuun Sanomat arvioi kuolemaan tai loukkaantumiseen johtaneiden liikenneonnettomuuksien vähentymisen osoittavan, että suomalaisten autoilijoiden korvien välissä on tapahtunut myönteistä kehitystä.

”Poliisin havainto tilanteesta on samansuuntainen: sekä liikennerikoksia että lievempiä liikennerikkomuksia tehdään aiempaa vähemmän.”

”Poliisitilastojen mielenkiintoisin tieto on liikennerikosten ja -rikkomusten sekä automaattivalvonnan suoritteiden välinen ero. Samalla kun liikennerikkomusten määrä on vähentynyt, automaattivalvonnan suoritteet ovat lisääntyneet. Tästä voi vetää sen johtopäätöksen, että kameroita on entistä enemmän, mutta niihin ajetaan entistä pienempää ylinopeutta.”

”Poliisin puuttuminen entistä alempiin ylinopeuksiin on työn alla. – – Jos Suomessa puuttumiskynnys alenee, pitää lieville ylinopeuksille myös saada oma rikesakkoluokka. Ratkaisu voisi olla hallinnollinen maksu, joka lankeaisi rekisterinumeron perusteella automaattisesti ajoneuvon haltijalle.”

Ilkka paheksuu sitä, että sakkoja esitetään korotettavaksi selvittämättä, miten se mahdollisesti vaikuttaa ihmisten liikennekäyttäytymiseen.

”Esitys paljastaa käytännössä, kuinka vähän hallitus luottaa suomalaiseen koulutukseen ja sen tuomaan ihmisten valistuneisuuteen. Se on suoraa jatkumoa leikkaavalle koulutuspolitiikalle.”

”Roima sakkojen korotus on valtion harjoittamaa rahastusta, joka voi yhtä hyvin johtaa välinpitämättömyyden lisääntymiseen liikenteessä kuin sen niukkaan vähenemiseen.”

”Hallitus marssittaa kouluttajien tilalle peltipoliisit.”

Karjalaisen mukaan tasan 30 vuotta sitten tapahtuneen Tšernobylin ydinvoimalaonnettomuuden jälkeen Suomessa tehty turvallisuustyö on lisännyt suomalaisten luottamusta ydinvoimaan osana Suomen energiapolitiikkaa.

”Pelkoja ja epäluuloja pitää yllä säteilyn yhteys syöpään. Säteily aiheuttaa syöpää suoraan ja välillisesti – suoraan onnettomuuspaikalla ja sen lähellä, välillisesti ja hitaammin pitkän ajan kuluessa kauempana.”

”Suomessakin on yhä 30 vuoden jälkeen mitattavissa Tšernobylistä levinnyttä radioaktiivista cesiumin säteilyä. Syöpätutkijat ovat kuitenkin sitä mieltä, että yhdenkään Suomessa todetun syöpätapauksen ei voida varmuudella osoittaa aiheutuneen Tšernobylistä levinneistä laskeumista.”

”Tosin arviointi on vaikeaa, sillä cesium-laskeuman säteilyn aiheuttama syöpä ei välttämättä poikkea muista syövistä.”

”Suomessa merkittäviä terveysriskejä aiheuttavat myös muun muassa radonsäteily ja sisäilman epäpuhtaudet.”

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Uusimmat