Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Epäselvyys uhkaa tasa-arvoa

Jos linja on epäselvä ja asioita pitää hoitaa valitusten kautta, heikot kärsivät.

Pääkirjoitus
 
Helsingin Sanomat

Skitsofreniaa sairastavan isä kertoi HS:n mielipidesivulla sunnuntaina julkaistussa kirjoituksessa, että hänen lapselleen lahjoittama muutaman satasen summa ja isoäidin lähettämä joululahjaraha vähennettiin kokonaisuudessaan lapsen toimeentulotuesta.

Kirjoitus näyttää puhuttavan runsaasti –  luultavasti siksi, että toimeentulotukipäätöksen tehneiden virkamiesten toiminta loukkasi monen käsitystä siitä, mikä on oikein ja mikä väärin.

Lain mukaan vähäistä tuloa ei tarvitse ottaa huomioon toimeentulotukea laskettaessa. Ongelma on, että yhdessä kunnassa vähäinen tulo ei ole sitä toisessa kunnassa. Tällaiset tulkinnanvaraisuudet johtavat yleisemminkin suomalaisten epätasa-arvoisuuteen hallinnon edessä.

Kun selvä ja johdonmukainen linja puuttuu, rajaa joudutaan vetämään valitusten avulla. Se hyötyy, joka ei tyydy päätökseen ja osaa viedä tyytymättömyytensä eteenpäin. Samoin hyötyy se, joka tietää, että ongelman voi ohittaa käteissummilla.

Valitusten vähäisestä määrästä päätellen monet tyytyvät ratkaisuun. He joko olettavat menetelleensä virheellisesti tai pahimmassa tapauksessa eivät edes ymmärrä sitä virkamieskieltä, jonka taakse ratkaisun tehneet pääsevät pakoon.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Uusimmat