Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Poliittinen keskustelu on pysynyt asiallisena

Pääkirjoitus
 
Helsingin Sanomat

Kaleva kommentoi pääministeri Juha Sipilän (kesk) puheita, joissa hän on ilmaissut pettymyksensä suomalaisen poliittisen keskustelun tasoon.

”Hallituksen toimeen panemien, ja Suomen kyllä kipeästi kaipaamien, uudistusten tahti on ollut kova, samoin monen päätöksen sisältö. Olisi ollut perin hämmästyttävää, jos oppositio olisi seurannut tapahtumia vain kesysti kommentoiden.”

”Hallituksen haastaminen on opposition perinteinen tehtävä. Siihen kuuluu myös uskottavien vaihtoehtojen esille tuominen. Sitä soisi olevan nykyistä paljon enemmän. – – Järin vakuuttavaa näyttöä ei silti ole siitä, että poliittinen keskustelu olisi Suomessa valahtamassa asiattomaksi.”

”Vahvistuneisiin ilmiöihin kuuluu korkeintaan populistisen kielenkäytön nousu. Nokkelat letkautukset tuovat näkyvyyttä riippumatta siitä, vievätkö ne asioita eteenpäin. Yleensä niillä on vain viihdearvoa.”

”Päätelmään heikentyneestä keskustelukulttuurista sen sijaan on helppo päätyä, jos seuraa verkon keskustelupalstoja. – – Ne eivät kuitenkaan ole suomalaisen politiikan keskeisiä areenoita.”

”Kun historiaa kelataan taaksepäin, vastaan tulee kausia, jolloin iskettiin vyön alle ja päälle paljon rujommin kuin nyt.”

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Uusimmat