Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Hämeentielle tulee vauhtia

Hämeentietä pitkin busseilla ja raitiovaunuilla kulkevien matkustusajat lyhenevät.

Pääkirjoitus
 
Helsingin Sanomat

Liikkumisen luonne Helsingin Hämeentiellä muuttuu muutaman vuoden kuluessa. Henkilöautoilta viedään kaistan verran tilaa, kun Hämeentien kumpaankin laitaan rakennetaan pyörätie. Hämeentie varataan pyöräilijöiden ohella pitkälti busseille ja raitiovaunuille, sillä henkilöautoilta kielletään läpiajo Hakaniemen torin ja Helsinginkadun risteyksen välillä, päätti Helsingin kaupunginvaltuusto keskiviikkona.

Tavoitteena on, että nyt arkipäivisin 5 000–7 500 Hämeentietä jompaankumpaan suuntaan ajavaa autoilijaa saadaan käyttämään Sörnäisten rantatietä tai julkisia kulkuvälineitä matkallaan keskustaan tai sieltä pois. Mallinnuksissa lähdetään siitä, että autojen matka-aika kasvaa muutoksen takia 28 sekuntia.

Hämeentietä pitkin joukkoliikenteellä eli busseilla ja raitiovaunuilla kulkevien ihmisten matkustusajat sen sijaan lyhenevät. Raitovaunuliikenne etelään nopeutuisi kahden minuutin verran ja pohjoisen suuntaan puolitoista minuuttia. Bussiliikenne nopeutuisi noin minuutin.

Hämeentie-päätöksen seurauksia voi laskea ja arvioida monella tapaa. Niitä, joiden matka-aika keskustaan ja sieltä pois selkeästi lyhenee, on kuitenkin huomattavasti enemmän kuin niitä, joiden matka-aika hieman pitenee.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Uusimmat