Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Verottajan huono harkinta

Suomen verottajan valitsema tie johtaisi siihen, etteivät toimitukset vastedes pystyisi kaivamaan esiin tietoja, jotka ovat jääneet pimentoon viranomaisen riittämättömän toiminnan takia.

Pääkirjoitus
 
Helsingin Sanomat

Suomen verottaja on lähestynyt Yleisradiota vaatimuksella. Ylen pitää luovuttaa sille hallussaan olevat Panaman paperit ja uutisoinnin tausta-aineisto. Muuten uhkana on kotietsintä.

Halutessaan pyynnössä voi nähdä yhden myönteisen piirteen. Suomen viranomaiset ovat julkisen keskustelun jälkeen lopulta havahtuneet selvittämään veroparatiisien käyttöä mahdolliseen verojen välttelyyn, vaikka tietojen hankkimiseen olisi ollut aikaa vuosia tai jopa vuosikymmeniä.

Muissakin maissa viranomaiset ovat lähestyneet Panaman papereita käsitelleitä tiedotusvälineitä mutta jättäneet tällaiset uhkaukset tekemättä. Vaatimuksista olisi nopeasti syntynyt ennakkotapaus, jossa viranomainen voisi kulloiseenkin syyhyn vedoten saada otteen toimituksen hallussa olevasta materiaalista. Se johtaisi lähdesuojan murenemiseen.

Suomen verottajan valitsema tie johtaisi siihen, etteivät toimitukset vastedes pystyisi kaivamaan esiin tietoja, jotka ovat jääneet pimentoon viranomaisen riittämättömän toiminnan takia. Lopputulos olisi kaikkea muuta kuin toivottu.

Viranomaisilla on ylivertaiset keinot tiedonhankintaan, jos halua riittää. Toimia voi myös hyvällä harkinnalla.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Haluatko lukea koko artikkelin?

Uusimmat