Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Pyörät liikkeelle yhteistyöllä

Mainoksilla ja sponsorinnilla katetataan noin puolet kaupunkipyöräjärjestelmän kustannuksista kymmenen vuoden aikana. Ilman yhteistyötä palvelu olisi todennäköisesti jäänyt toteutumatta.

Pääkirjoitus
 
Helsingin Sanomat

Vapun jälkeen Helsingin katukuvaan tulee keltainen väriläiskä, kun uudet kaupunkipyörät otetaan käyttöön. Ensi vaiheessa pyöriä on 500 ja kaupunkipyöräasemia 50. Ensi vuonna määrät kasvavat 1 500 pyörään ja 150 asemaan.

Todellisuudessa kyse ei ole vain yksittäisistä pyöristä vaan monesta ulkomaalaisesta kaupungista tutuksi tulleesta kaupunkipyöräjärjestelmästä, jossa tieto pyörien saatavuudesta on ajantasaisena saatavilla ja jossa hinnoittelulla ohjataan pyörien tehokasta käyttöä. Pyörät vaativat myös runsaasti huoltoa, koska ne joutuvat käytössä lujille.

Kuten busseissa ja raitiovaunuissa, kaupunkipyörissäkin näkyy mainoksia. Erona joukkoliikennemainontaan on, että mainostajia on vain yksi: Alepa. Toinen ja erityisen olennainen ero on, että ilman sponsoria kaupunkipyöräjärjestelmää tuskin olisi saatu aikaan. Mainoksilla ja sponsorituloilla rahoitetaan kymmenen vuoden aikana noin puolet järjestelmän kustannuksista.

Niukkoina aikoina luovat ratkaisut ovat erityisen tervetulleita. Vaihtoehtona olisi tällä kertaa ollut verojen ja maksujen korotus tai palvelun puuttuminen. Se taas olisi monelle helsinkiläiselle ja Helsingissä vierailevalle surkea ratkaisu.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Haluatko lukea koko artikkelin?

Uusimmat