Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Nato-jäsenyys olisi Venäjälle arvovaltatappio

Pääkirjoitus
 
Helsingin Sanomat

TURUN SANOMIEN mukaan perjantaina julkaistu Nato-selvitys on paikoin raadollista analyysiä Itämeren alueen turvallisuuspoliittisen ympäristön muutoksista.

”Selvitykseen kirjoitettu Venäjä-analyysi on paikoin lähes inhorealistista. Venäjän todetaan kyseenalaistaneen kaikki yhteiset kylmän sodan jälkeiset järjestelyt Euroopassa.”

”Naton laajeneminen on Venäjälle yksiselitteinen turvallisuusuhka toisin kuin 1990-luvun kumppanuusvuosina.”

”Krimin valtausta pidetään rikkomuksena, jonkalaista ei ole nähty sitten toisen maailmansodan päättymisen. Venäjän katsotaan ylpeilevän sillä, että sen turvallisuuspoliittinen päätöksenteko on mahdollisimman arvaamatonta.”

”Selvityksen mukaan Venäjä on valmis pitkälle meneviin toimenpiteisiin, jos Suomi ja Ruotsi päättävät hakeutua Naton jäseniksi.”

”Suomen ja Ruotsin Nato-jäsenyys olisi niin suuri geopoliittinen muutos, ettei Venäjä voisi jättää sitä huomiotta. Venäjälle se olisi myös suuri arvovaltatappio. Suomen Venäjä-suhde muuttui olennaisesti ja pitkäksi aikaa.”

”Aseelliseen puuttumiseen ei uskota, mutta hybridi- ja kyberhyökkäysten mahdollisuuksia ei suljeta pois.”

”Vaikeimmassa asemassa Suomi olisi, jos Ruotsi liittyisi Natoon, mutta Suomi ei. Sellaista tilannetta on syytä välttää.”

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Uusimmat