Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Puheenjohtajakilpa hyödyttää kokoomusta

Pääkirjoitus
 
Helsingin Sanomat

Iltalehden mukaan kokoomuksen puheenjohtajakisa on saanut uusia kierroksia siitä, että sisäministeri Petteri Orpo kertoi harkitsevansa mukaan lähtemistä.

”Orpo peräänkuuluttaa avointa ja ilmaa puhdistavaa keskustelua siitä, mihin kokoomus on menossa. Puheenjohtajakisa antaa tämän mahdollisuuden. Orpo on myös huolissaan kokoomuksen laskeneesta kannatuksesta.”

”Tilanne, jossa toinen ministeri haastaa puolueen puheenjohtajan, joka toimii valtiovarainministerinä, ei kuitenkaan ole tavanomainen. Se kertoo syvästä poliittisesta kriisistä kokoomuksessa.”

”Mielenkiintoista on se, että hallituksen politiikka on vastannut pitkälti kokoomuksen toiveita. Kokoomuksen kannatuskaan ei ole, ainakaan vielä, romahtanut kovin pahasti. Mielenkiintoista olisikin tietää mitä Petteri Orpo olisi hallituksessa tehnyt toisin, jos olisi ollut kokoomuksen puheenjohtaja.”

”Ministereiden puheenjohtajakilpa saattaa tuntua uhkaavalta, mutta käytännössä se saattaa toimia julkisuudessa kokoomuksen hyväksi. Ikävät poliittiset sisältöasiat jäävät taka-alalle. Samoin kuin ministeri Lenita Toivakan ympärillä noussut kohu. Kokoomus saa loppukevään ja alkukesän aikana vedettyä median huomion puoleensa puheenjohtajakisan avulla. Samalla kokoomusväki saadaan taas hereille.”

Ilta-Sanomat toteaa, että vapusta alkoi kirikuukausi, jonka loppuun mennessä keskusjärjestöjen kilpailukykysopimus pitäisi saattaa maaliin liittojen välillä.

”Vaikka neuvotteluaikaa on kuukausi, ratkaisujen tekeminen venyy vanhan nyrkkisäännön mukaan takarajalle. Mielenkiintoista on nähdä, laatiiko hallitus sopimuksen kaatumisen varalle suunnitelma B:n, jota sillä ei pakkolakien hautaamisen jälkeen ole.”

”Ratkaisun syntymisen puolesta puhuu se, etteivät työnantajat millään kilpailevalla sopimismallilla voine saada kilpailukykysopimuksen mukaista sivukulujen kevennystä yhdistettynä palkkojen nollalinjaan.”

”Tämän annin vähätteleminen voi tietenkin olla työnantajien kannalta taktisesti näppärää. Vastaavasti työntekijöiden voi olla taktisesti näppärää sanoa, että lupaus uusista työpaikoista on kotoisin politiikan haaveelliselta osastolta.”

Maaseudun Tulevaisuus muistuttaa arktisen alueen merkityksestä.

”Pohjoisesta ulottuvuudesta ei ole puhuttu vuosiin juuri mitään, mutta nyt ajatus on saamassa uutta puhtia.”

”Suomi on Arktisen neuvoston puheenjohtajamaa vuosina 2017–2019. Vaikutusmahdollisuuksia lisää myös, että Suomi on samaan aikaan myös Arktisen talousneuvoston puheenjohtaja.”

”Suomella on nyt etsikkoaika ottaa vahva rooli arktisen alueen kehittämisessä. Tätä mahdollisuutta ei saa päästää käsistä, vaan se on otettava tosissaan.”

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Uusimmat