Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Saavutettu ei aina pysy

Eläkeyhtiöiden parhaat sijoitusvuodet eivät ole pysyvästi saavutettuja etuja.

Pääkirjoitus
 
Helsingin Sanomat

Viime kuukausina on väitelty siitä, pitäisikö työeläkkeitä varten kerättyjä rahastoja purkaa ja maksaa nykyisille eläkeläisille parempaa eläkettä. Taitetun indeksin poistamista toivovien mukaan rahastoissa on niin paljon rahaa, että tämä onnistuisi. Vastaan väittäville, rahastoja suojeleville, tulee lisää argumentteja uutisista.

Eläkeyhtiö Varma kertoi viime viikolla, että sen sijoitustuotto oli tammi–maaliskuussa miinuksella. Sijoitusten markkina-arvosta katosi 1,5 miljardia vuodessa.

Samoin kävi kuntaeläkkeiden rahoituksesta vastaavalle Kevalle ja eläkeyhtiö Ilmariselle. Kevan sijoitusten markkina-arvo laski alkuvuonna vuotta aiemmasta 1,2 miljardia. Ilmariselta katosi saman verran. Valtion eläkerahastonkin sijoitustuotot olivat alkuvuonna miinuksella.

Kun eläkkeiden korottamista ajaneet laskivat taitetun indeksin poistamisen kustannuksia, heidän laskelmiensa lähtökohtana olivat hyvien vuosien sijoitustuotot. Näin oli tarkoitus osoittaa, että muutos ei olisi kallis.

Elävässä elämässä ei kuitenkaan kannata laskea huippusaavutusta pysyvästi saavutetuksi eduksi. Tästä sai koko Suomen kansantalous opetuksen laskiessaan 2000-luvun alussa tulevaisuuden menot Nokian kukoistuksen ajan tulojen varaan.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Uusimmat